• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Optužuju Novaka da je lažirao povredu i operaciju: Mi u Švajcarskoj znamo sve, to je uništilo Rodžera

Švajcarci ne vjeruju da je Novak Đoković uopšte operisao meniskus, idu čak toliko daleko!

 Švajcarci optužili Đoković da je lažirao povredu Izvor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Opet ne vjeruju Novaku Đokoviću! Najbolji teniser ikada se povrijedio u četvrtom kolu Rolan Garosa u meču sa Fransiskom Serundolom, nakon toga je operisan, ali to nije dovoljno da ubijedi strane medije da nešto nije u redu. Kao i uvijek kada se povrijedi, nađe se neko da sumnja. Sada je Danijel German na švajcarskom "Noje Ciriher Cajtungu" napisao tekst pod naslovom "Čudesno ozdravljenje Novaka Đokovića - sada Srbija ima koljeno nacije"!

"Tri nedelje nakon njegove povrede Đoković je već na teniskom terenu. Da li je zaista imao operaciju ili je cijela stvar bila samo blef?", pita se na startu teksta ovaj švajcarski novinar. On navodi da je Vimbldon najvažniji događaj teniske sezone, a da su sada favoriti za njegovo osvajanje Janik Siner i Karlos Alkaraz.

"A onda je tu i Novak Đoković. Srbin je već osvajao turnir u Londonu sedam puta. Sa novom titulom bi se poravnao sa Rodžerom Federerom. Dugo je djelovalo da bi Federer mogao bar ovaj rekord da sačuva ispred 37-godišnjeg Srbina. Prije godinu dana je Srbina neočekviano dobio Karlos Alkaraz u finalu. Sada pred naredni pokušaj on je povrijedio koljeno na Rolan Garosu prije samo tri nedjelje i morao je da preda četvrfinale Kasperu Rudu. Već sutradan je rekao da je operisao meniskus u Parizu", prisjetio se German, a onda odapeo otrovne strelice ka Novaku.

Sjetio se Danijel German situacije sa Rodžerom Federerom koji je poslije poraza od Novaka povrijedio meniskus i nikada više nije bio isti. Na kraju se poslije godinu i po dana pokušaja da se vrati na teren povukao 2022. godine na Lejver kupu u dubl meču sa Rafaelom Nadalom. "Operacije koljena su za tenisere nezgodne. Ovo je jako poznato, makar u Švajcarskoj. Kada je 2020. godine dan nakon poraza od Đokovića Rodžer Federer povrijedio meniskus to je bio početak kraja njegov velike karijere. Pokušavao je poslije toga godinu i po dana da se vrati na teren, ali ipak njegovo koljeno nije dozvolilo da igra takmičarski tenis. Povreda je pratila povredu i u jesen 2022. godine je morao da se povuče na Lejver kupu."

Novak je sada poslije manje od tri nedjelje ponovo na terenu i za sada dobro izgleda. Vit Kopriva mu nije bio problem, vidjećemo kakva će situacija biti sa malo poznatim Džejkobom Firnlijem, ali naravno da mu sada Švajcarci ništa ne vjeruju... "Đoković sa druge strane hoće da igra sa rivalima manje od tri nedjelje poslije operacije. Uvijek je bilo brzih oporavaka od operacija koljena. Švajcarska se sa setom sjeća "koljena nacije" Pirmina Zurbrigena koji je povredio meniskus na spustu u Kicbilu 1985. godine i onda se operisao. Pred Svjetsko prvenstvo u Bormiju negov oporavak je bio trka sa vremenom. Cijela država je navijala za njega i on je uspio. Uspio je da se oporavi i osvoji zlato u spustu i kombinaciju kao i srebro u veleslalomu. Njegov spust je gledalo 1.700.000 ljudi i to je još uvijek rekord na švajcarskoj televiziji", navodi German, a onda je iznio nevjerovatnu tezu. Skijanje je za koljena lakše od tenisa!

"Skijanje je manje stresno za koljeno od tenisa! Đoković ima sjajne mišiće, koji su mu možda pomogli. Bez obzira na to sumnje su sve veće u u to da li je zapravo imao operaciju početkom juna i da li je njegovo obraćanje tada bilo marketinški trik. Bilo kako bilo dominator na turu koji je sada drugi na svijetu trenirao je na travi Vimbldona proše nedjelje. Rekao je da je za savjete zvao Stena Vavrinku i Lindzi Von koji imaju iskustva u prevazilaženju povreda", završio je svoj tekst Danijel German. 

Novak je mnogo pričao o svojoj povredi, operaciji, tome kako se osjeća na terenu i van njega povodom toga, a vidjećemo već u drugom kolu kako izgleda na terenu. Za sada je srećom izgledao odlično. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC