• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka bez tenisa ove godine: ATP Čelendžer na "pauzi"!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nakon "Srpska opena", Banjaluka ostala i bez ATP Čelendžera.

 Otkazan ATP Čelendžer u Banjaluci 2024 Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Nekada su u Banjaluci nastupali Novak Đoković, Andrej Rubljov, Džejmi Marej, Janko Tipsarević, Dušan Lajović, Viktor Troicki i mnoga druga poznata imena iz svijeta tenisa, prošle godine u gradu na Vrbasu održan je spektakularni "Srpska open", kasnije i "Banjaluka open", a nepunu godinu dana kasnije, iz Banjaluke stižu vijesti da u 2024. godini neće biti održan ni ATP Čelendžer.

Kako piše "Glas Srpske", turnir koji je trebalo da bude igran od 5. do 11. avgusta je otkazan, ali nije riječ o njegovom gašenju, neko samo o privremenoj pauzi.

U Teniskom savezu Republike Srpske saopštili su da su nakon mnogo razmišljanja odlučili da naprave pauzu, o čemu je obaviješten i ATP.

"Odluka o pauzi nije donesena olako, ali zbog trenutne situacije i neizvjesnosti u finansiranju, smatramo da je najbolja opcija. U proteklom periodu imali smo značajne investicije, što je dodatno opteretilo naš budžet i nismo željeli dodatno da rizikujemo. Međutim, već smo u pregovorima sa ATP-em za novi termin čelendžera u narednoj godini i uvjereni smo da ćemo uspjeti da organizujemo još bolji i kvalitetniji turnir. Ovaj period ćemo iskoristiti za pojačan rad sa najmlađim teniserima i jačanje projekata Nacionalnog teniskog centra. Naš fokus će biti na razvoju i unapređenju teniskih talenata, što će dugoročno donijeti mnogo koristi našem sportu", saopštili su iz Teniskog saveza Republike Srpske, a prenosi "Glas Srpske".

ATP Banjaluka Čelendžer do sada je održan 21 put, a prošle godine trijumfovao je hrvatski teniser Dino Prižmić, koji je u finalu pobijedio Kimera Kopejansa.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 8

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zemo

Znači Mile sad ukida tenis jer se nije uspio ugraditi na 50 miliona. Ošugaju sve što dodirnu

Zole

Bitno je da je nama Benjamin kalaj u gradu

haha

Sad oni isti što su bili protiv turnira javljaju se kao oželošćeni i veliki fanovi turnira. Važno je da su stalno negativni i protiv vjerovatno su takvi dosadni i u privatnom životu

Miki

Dođe Dodik, potroši 50 miliona maraka naših para, pokrade 40 od tih 50, napravi ruglo, naziva Đokovića ciganom....Tako to radi SNSD

Inv

Dok je bio Srpska open kao najveći sportski događaj ikad mnogi su govorili što će nam. Eto vam sad budite srećni sad nemamo ništa. Super baš.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC