• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaka "ispalili" za 1,1 milion, morao je da ih tuži! Na sud, pa na Olimpijske igre - tuga i sramota!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković dobio je tužbu protiv Rio de Žaneira, a oni su pokušali kontratužbom da spriječe isplatu...

 Novak Đoković dobio je tužbu protiv Rio de Žaneira Izvor: Profimedia/WENG XINYANG/CHINE NOUVELLE/SIPA

Novak Đoković polako ulazi u završnu fazu priprema za Olimpijske igre u Parizu. Otišao je sa najbližima na odmor poslije poraza u finalu Vimbldona i tamo pored uživanja sa familijom izdvaja vrijeme za trening i za pripreme sa anonimnim švedskim teniserom Filipom Bergevijem.

Sprema se srpski as za učešće na Olimpijskim igrama, a pred taj turnir navijači na društvenim mrežama podsjetili su se na jedan detalj koji ste možda zaboravili. U pitanju je egzibicija sa legendarnim brazilskim teniserom Gustavom Kuertenom iz 2012. godine. Tada je bio dogovor da mu isplate 1,1 milion dolara, ali je umjesto toga dobio samo 450.000 dolara.

Bio je Novak strpljiv, čekao je nekoliko godina da mu isplate dugovanja, obećanje nije ispunjeno, pa je uslijedila tužba. Tada su vlasti Rija odlučile da uzvrate kontratužbom i pokušali su da se izvade na određene administrativne propuste, nije im prošlo. Srbin je tada izgubio prvu tužbu, drugu je dobio.

NIJE TUŽIO ZBOG NOVCA

Novak Đoković Gustavo Kuerten egzibicija
Izvor: YouTube/NininhaCabrita

Veliku pažnju privukla je odluka Đokovića da tuži organizatore turnira, pa je više puta pričao baš o tom detalju. Pred početak Olimpijskih igara koje su održane baš u Riju 2016. godine je srpski as dobio "milion" pitanja baš u vezi toga.

"Uživao sam u Brazilu, sreo sam se sa Kuertenom, obožavam ga. Nije mi novac prioritet, rješenje ćemo da nađemo. Tužba ne utiče na Olimpijske igre ili na bilo šta u vezi sa Brazilom", rekao je Novak tada i dodao da je uživao u egzibiciji 2012. godine i da je to bio prvi put da je posjetio Brazil.

"Kakva tuga! Nedostatak etike, posebno poštovanja! Užasan primjer je dala naša zemlja!", rekao je Kerten 2014, kada je saznao ne dug prema Novaku i za njegovu tužbu.

Nažalost, nije Novak po dobru zapamtio te Olimpijske igre pošto mu je rival u prvom kolu bio Argentinac Huan Martin del Potro, koji je tada zbog povrede imao loš rang na ATP rang listi i pobijedio je Srbina već na startu poslije dva taj-brejka - 7:6 (7:4), 7:6 (7:2). Na kraju je Argentinac pao u finalu gdje ga je dobio Endi Marej, a prije toga je u polufinalu uspio da sruši Rafaela Nadala. Novak će od sljedeće nedjelje u Parizu zaigrati za to zlato, jedino koje mu nedostaje u neponovljivoj karijeri.

(MONDO - N. S.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC