• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je Novak ispalio Rodžera Federera? Svima je upalo u oči, Đokovića nema na njegovom spisku!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković ne učestvuje na Lejver kupu, turniru koji u septembru tradicionalno organizuje Rodžer Federer.

 novak djokovic ne igra lejver kup kod federera Izvor: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković odlučio je da se ovog ljeta najviše fokusira na Olimpijske igre u Parizu, potom na US Open i zatim nastup za Dejvis kup reprezentaciju Srbije, nakon čega će napraviti pauzu. Zbog toga je odlučio da odbije i Rodžera Federera i neće učestvovati na Lejver kupu, turniru koji već godinama organizuje Švajcarac sa još nekoliko partnera.

Britanski portal "Ekspres" piše da je Novak Đoković najveće ime koje neće igrati na Lejver kupu, što je iznenađenje jer su mnogi mislili da će još jednom činiti "Tim Evropa", a tačan razlog odsustva nije poznat. Spekuliše se da je najviše zbog toga što sa 37 godina nije toliko željan takmičenja, pa najviše želi da se odmori sa porodicom nakon napornog avgusta i septembra, umjesto da igra sa prijateljima sa ATP tura.

U pitanju je turnir na kome se Rodžer Federer oprostio prije dvije godine, kada je i Novak Đoković bio gost Švajcarca, tako da će ovoga puta za Evropu igrati Kasper Rud, Stefanos Cicipas, Karlos Alkaraz, Saša Zverev, Danil Medvedev i Rafael Nadal. Kažu da je ovo jedna od najjačih ekipa svih vremena na Lejver kupu, dok se za drugu stranu to i ne može reći.

Za takozvani "Tim svijeta" će igrati Aleks de Minor, Tejlor Fric, Tomi Pol i Ben Šelton, dok se čeka zvanična potvrda koja će još dvojica igrača činiti cijelu ekipu. 

Što se tiče Đokovića, ostaje da se vidi da li će igrati Sinsinati, dok je najavljeno da ga čeka i turneja u Aziji, poslije mnogo godina.

"Osjećao sam se inferiorno u odnosu na njega na terenu. Bio je bolji igrač. To je to", poručio je Novak Đoković i nastavio da sipa komplimente na račun Karlosa Alkaraza, pokazujući poštovanje prema kolegi i saopštavajući da je još gladan: "Svaki poen, svaki udarac je odigrao bolje od mene. Ništa bolje nisam mogao, nije mi dozvolio lakše poene na moj servis, igrao je dobro i raznovrsno, a nikad ga nisam vidio tako da servira. Razbio me je, bio je bolji u svakom aspektu igre".

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:18
Novak đoković svira violinu reketom
Izvor: RTS
Izvor: RTS

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC