• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pun brod Srba, ali nema Jokića i Đokovića: Evo zašto najbolji sportisti nisu došli!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković i Nikola Jokić iz logičnih razloga nisu prisustvovali otvaranju Olimpijskih igara u Parizu.

 Zašto Nikola Jokić i Novvak Đoković nisu bili na otvaranju Olimpijskih igara Izvor: Zhang Hongxiang / Xinhua News / Profimedia

Olimpijske igre u Parizu počele su u petak spektakularnom ceremonijom na Seni, pa smo tako prvi put u istoriji vidjeli da defile nije bio na stadionu. Domaćini su odlučili da "izmeste" ceo događaj na rijeku, pa potom i na najprepoznatljivije ulice Pariza na kojima su, između ostalog, Nadal, Komaneči, Zidan, Riner i drugi nosili baklju, a sve je naravno bilo praćeno i umjetničkim programom, nešto drugačijeg tipa nego ranije.

Srbiju će predstavljati 113 sportista u 15 sportova i naša brojnost najbolje se videla na brodu na kome su bili srpski olimpijci, s tim da se režiseri prenosa nisu pretjerano zadržali na Srbiji - niti smo uspjeli najbolje ni da vidimo ko je sve tu. Ali, sa sigurnošću se može reći da nije bilo dvojice najboljih srpskih sportista.

U pitanju su Novak Đoković i Nikola Jokić, a razlog njihovog nepojavljivanja je više nego logičan. Novaka Đokovića već danas od 13.30 očekuje nastup na Olimpijskim igrama u prvom kolu protiv Metjua Ebdena iz Australije, tako da je sasvim očekivano što se odlučio da odmori. Ceremonija je bila veoma duga, gotovo do ponoći su sportisti stajali ispred Ajfelove kule, i to po jakom pljusku, tako da je razumljivo zašto je Nole preskočio ovaj defile.

Što se tiče Nikole Jokića, poput većine igrača iz našeg košarkaškog tima, imao je problem sa transportom iz Lila u Pariz. Košarkaši su u prvoj fazi turnira smješteni u Lilu, gde se igra grupna faza, pa stoga većina njih nije mogla da dođe na otvaranje. Zapravo, tu su bili samo Filip Petrušev, Uroš Plavšić i Nikola Milutinov.

Podsjetimo, zastavu Srbije na otvaranju Igara nosili su odbojkašica Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić. Pročitajte i raspored nastupa srpskih sportista danas na Olimpijskim igrama:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC