• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbiji sve zavisi od jednog meča: Evo kako vaterpolisti mogu u četvrtfinale Olimpijskih igara!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nekada smo razmišljali samo o zlatu, sada pravimo kalkulacije kako vaterpolisti mogu među osam najboljih timova.

 Vaterpolisti Srbije mogu u četvrtfinale Olimpijskih igara Izvor: Kurir/Dado Đilas

Olimpijske igre u Parizu još jedno su veliko takmičenje u nizu na kojem ne blista srpska vaterpolo reprezentacija, svojevremeno ubjedljivo najbolji tim na planeti. Došlo je do smjene generacija nakon Tokija i dva olimpijska zlata u nizu, a tri godine kasnije nova generacija srpskog tima i dalje se "sklapa", pa možemo da vidimo mučenje protiv Japana ili šokantan i ubjedljiv poraz protiv Australije. Ipak, nije sve izgubljeno!

Nakon što su savladali "delfine", Australijanci su im učinili uslugu u narednom meču, pa su savladali i domaćina Francusku! Taj rezultat otvorio je Srbiji vrata četvrtfinala i djeluje da sada ponovo samo od njih zavisi da li će izboriti plasman među najboljih osam timova na Olimpijskim igrama. Biće neophodna pobjeda nad domaćinom Francuskom (subota, 19.30), i vjerovatno ništa više od toga!

Po trenutnom stanju na tabeli u grupi, Španija sa maksimalne tri pobjede, odnosno Mađarska i Australija sa učinkom 2-1 nemaju oko čega da se brinu pred posljednja tri meča grupne faze. Uloge su jasno podijeljene - zna se ko su favoriti i ko su autsajderi, a ukoliko sve bude išlo po planu okršaj Srbije i Francuske daće odgovor na pitanje ko je četvrtoplasirani tim u grupi.

Za sada su Francuzi ispred Srbije jer pored istog broja bodova imaju bolju gol-razliku, ali to bi srpski reprezentativci mogli da promijene u međusobnom duelu. Srbiji ide naruku to što su francuski vaterpolisti već odigrali mečeve protiv Mađarske, Japana i Australije, a teško je očekivati da će u posljednjoj rundi šokirati Špance i tako obezbijediti nova tri boda na svom kontu.

Praktično, Srbiji bi tri boda protiv Francuske trebalo da budu dovoljna za prolaz u četvrtfinale. Tamo neće biti lako, ali djeluje da je to ipak bolja opcija nego razočaravajući "ostanak u grupi", koji bi bio najslabiji rezultat srpske reprezentacije još otkako je Jugoslavija završila na devetom mjestu u Londonu 1948. godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC