• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbiji vraćena oduzeta medalja iz Pariza: Nebojša donosi srebro

Pravda je pobijedila, Nebojša Đurić će biti srebrni! Nakon što mu je oduzeta osvojena srebrna medalja na Olimpijskim igrama, sada mu je odličje vraćeno!

 Nebojši Đuriću vraćena srebrna medalja Izvor: RTS/Screenshot

Srbiji je vraćena medalja iz Pariza! Predsjednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović potvrdio je da je srebro koje je prvobitno bilo oduzeto Nebojši Đuriću vraćeno i da je on zvanično drugi u bacanju kugle na POI u Parizu! 

Đurić je u bacanju kugle u kategoriji F55 dobacio do 11 metara i 98 centimetara, što je bio drugi najbolji rezultat. Zatim je uslijedila žalba iranskog tima na stolicu takmičara iz Srbije, koja je usvojena. Đuriću su poništeni svi rezultati, postavljen je na posljednje mjesto finala, ali Paraolimpijski komitet Srbije nije odustajao. Pošto se Đurić gotovo deset godina takmičio sa istom opremom, nastupao na mnogo takmičenja sa njom uslijedila je velika pravna borba nakon koje je ipak on ostao srebrni. 

"S radošću obavještavamo javnost da je paraolimpijcu Nebojši Đuriću vraćena srebrna medalja na Paraolimpijskim igrama u Parizu, nakon revizije rezultata njegovog nastupa. Đurić, koji je jedan od naših najistaknutijih paraatletičara, prvobitno je bio diskvalifikovan zbog proceduralne greške, ali je nakon pažljivog razmatranja situacije pravda zadovoljena. Za ovu ispravku založio se naš stručni tim na čelu sa predsjednikom POKS-a, Zoranom Mićovićem, koji je juče zvanično uputio saopštenje za javnost. Stručni tim POKS-a: sekretar Bojan Jaćimović, zamjenica šefa misije Jovana Zrnzević koja je dala neprocjenjiv doprinos svojim iskustvom, pravnica POKS Nela Kovačević i Miloš Zarić, trener Nebojše Đurića. Posebno smo zahvalni volonterki našeg tima Sofiji Martin", navodi se u saopštenju.

Nakon svih događaja i prvobitnog oduzimanja medalje Đurić se zbog psihičke traume povukao iz finala u disciplini bacanje diska, a dao je i jako emotivnu izjavu tom prilikom. "Najveća krađa i prevara u istoriji parasporta. Došao sam kao sedmi, osmi favorit i na kraju sam osvojio srebro čudom i krvavim radom - svojim i svog trenera. Osvojili smo srebrnu medalju, ali radost je trajala kratko. Miloš je rekao sve, nemam sad ni snage ni volje. Šta da kažem, hvala cijeloj naciji, porodicama, familijama, svima koji su nas bodrili. Osjećali smo to u selu, osjećali smo svaki dan... Hvala svima što prate, nadam se samo da ćemo imati podršku, kao i uvijek", rekao je Đurić, kome je sada ipak vraćena njegova zaslužena medalja. 

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sasa

Odlicna vest, cestitam!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC