• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golman Goražda Haris Pleh stavio rampu za Borac m:tel! Banjalučani porazom počeli sezonu! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Borac m:tel porazom u Banjaluci počeo je novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 Haris Pleh Izvor: Promo/RK Goražde

Nakon ubjedljivog poraza u finalu "Svesrpskog kupa" od novosadske Vojvodine, rukometaši Borca m:tel su u nedjelju doživjeli novi neuspjeh na otvaranju sezone u šampionatu BiH!

Izabranici Irfana Smajlagića su na startu sezone izgubili od ekipe Goražda u banjalučkoj dvorani "Centar", prvenstveno zahvaljujući sjajnom izdanju golmana gostiju Harisa Pleha, koji je zabilježio čak 22 odbrane!

Borac m:tel - Goražde 24:25 (12:10)

Crveno-plavi su većim dijelom prvog poluvremena imali prednost od nekoliko pogodaka, pa se i na odmor u poluvremenu otišlo sa "plus dva" u korist Banjalučana (12:10).

U nastavku su gosti pokušavali da se vrate, u nekoliko navrata su smanjili na gol zaostatka, ali je Borac m:tel do sredine drugog poluvremena uspijevao da sačuva prednost od dva-tri gola.

Tada su gosti iz sedmerca smanjili na 18:17, i od tog trenutka se igralo "gol za gol" sve do izjednačenja u 49. minutu (20:20), kada je trener Smajlagić bio prinuđen da pozove minut odmora.

Do prvog vođstva, Goražde je stiglo u 55. minutu iz sedmerca, koji je izveo Bogdan Nikolić, da bi potom poslije nove odbrane golmana Pleha, koji je bio nerješiva enigma za Banjalučane (22:23), novim golom Nikolića, gosti otišli na "plus dva" na 2.5 minuta prije kraja.

Potom je Pleh odbranio sedmerac Nedimu Hadžiću, ali je nade banjalučkog tima sačuvao Vladan Đurđević, koji je pospremio odbijenu loptu za "minus jedan".

Izvor: Promo/RK Borac m:tel

Golman Borca m:tel Nebojša Grahovac je zatim upisao odbranu, a uslijedio je tajm-aut koji je ponovo zatražio Pipe Smajlagić pred nesumnjivo neizvjesnu završnicu (23:24).

Za izjednačenje pobrinuo se as Banjalučana Nikša Petrović (24:24), a loptu su u posljednjih 30 sekundi imali gosti nakon novog minuta odmora kojeg je ovog puta zatražio gostujući trener Aleksandar Radosavljević.

Uslijedila je akcija na krilo odakle je Vedad Čamo pogodio mrežu - 24:25!

Ostalo je još nekoliko sekudni, Borac je izborio deveterac, ali nakon isteka vremena, Hadžić iz slobodnog udrarca nije uspio da pogodi pa su gosti stigli do velike pobjede u Banjaluci.

Osim fantastičnog Harisa Pleha, nesumnjivog junaka Goražda, veliki doprinos gostujućem trijumfu dao je i Bogdan Nikolić sa 10 postignutih golova, dok su banjalučke rukometaše predvodili Vladan Đurđević, Nedim Hadžić i Nikola Malivojević sa po pet pogodaka.

Podsjetimo, ovaj duel je prema planu trebalo da bude odigran u dvorani u Gradišci, zbog zauzetosti sportskih dvorana u Banjaluci (SD Borik i SD Centar), ali je događaj planiran u SC Centar otkazan, pa su crvno-plavi ipak ugostili tim iz Goražda u Banjaluci.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 11

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

nedimhadzicfan

Ne dirajte Nedima, momak gine za svaku loptu, svaki kontakt! Ne ispucava se mnogo osim kad mora, jer nema ko drugi!

Meho

Pojačati platu ovome iz Maglaja što am izlazi i ulazi u igru. Hvala

Mile

@Meho Taj može raditi šta hoće a djeca Borca se maltretiraju, hvala upravi i direktoru što su to dopustili

borcevac

Nista igraci ovde krivi nisu, dobro su ikako igrali. Pivot, lijevi i desni bek igraju po 50 minuta treci put u 4 dana a marku nisu dobili ko zna otkad. Momci papire u ruke i svako ce vas rado primiti a oni neka propadaju sami sa sobom.

Vultures

Ajd ljudi odlazite kolektivno molim vas, Smajlagići, direktori, uprave... spasićete klub svojim odlaskom

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC