• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak se hitno oglasio zbog Sinerovog dopinga: "Ljudi, očigledno nešto ne funkcioniše"

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković oglasio se pošto je WADA pokrenula žalbu na presudu o dopingu u slučaju Janika Sinera.

 novak đoković Izvor: mpi04 / imago sportfotodienst / Profimedia

Svjetska anti-doping agencija (WADA) uložila je žalbu na oslobađajuću presudu u slučaju Janika Sinera koji je u martu imao dva puta pozitivan nalaz na klostebol, inače strogo zabranjenu supstancu. Sve je čuvano u tajnosti, Siner je tek par dana zapravo bio suspendovan, da bi tek pošto je "oslobođen optužbi" saznao da je bio pozitivan na doping. Utvrđeno je da nije kriv i da može da nastavi da se bavi tenisom, dok neki drugi teniseri slabijeg ranga nisu imali tu sreću.

Kazne su bile i do dijve godine zabrane igranja tenisa, čak i kada bi teniseri slučajno u svoje tijelo unosili zabranjene supstance, tako da se iz toga "rodila" velika polemika u svijetu tenisa o tome ima li povlašćenih... WADA će dati konačnu presudu u ovom slučaju, a većina tenisera je na Sinerovoj strani.

Među njima je i Novak Đoković koji je za ovu "vrelu" tenisku temu upitan pred početak mastersa u Šangaju na kome igra poslije nekoliko godina, a dobro znamo da je srpski as uvijek raspoložen da odgovori na sva pitanja medija.

"Cijeli slučaj oko Janika Sinera ne pomaže našem sportu. Mislim da je Siner dobio tri žalbe do sada tako da je sigurno sve ovo teško za njega, njegov tim i njegovu porodicu. Nadam se da ćemo se svi vratiti na tenis... Impresivno je šta Siner uspijeva da radi za vrijeme trajanja cijelog procesa, igra na veoma visokom nivou, osvaja grend slemove i dobija većinu mečeva koje igra", poručio je Nole koji je očigledno impresioniran načinom na koji se Italijan nosi sa pritiskom.

"Očigledno je da imamo sistem koji ne funkcioniše dobro. Tako da ljudi koji čak i ne prate naš sport polako shvataju. Previše je nekonzistentnosti, previše uključenih 'tijela' koja odlučuju i čitav slučaj ne pomaže tenisu", dodao je Nole.

Inače, dok se Novak Đoković obraćao medijima u Šangaju, upravo je Janik Siner gubio finale "petstotke" u Pekingu od svog velikog rivala Karlosa Alkaraza. Njih dvojica su potencijalni rivali i na mastersu u Šangaju, dok ih je Novak "izbjegao" do finala, ako naravno dođe do toga.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC