• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" bez pola tima protiv Islanda

Autor mondo.ba

Bosna i Hercegovina će bez petorice rukometaša pokušati da preskoči Island u dvomeču baraža za Svjetsko prvenstvo i nađe se na završnoj smotri 2015. godine u Kataru.

Selektor "zmajeva" Dragan Marković neći moći da računa na Vedrana Delića, Mirka Mikića, Borisa Bećirovića, Josipa Perića i Mirsada Terzića, a upitan je i nastup Dejana Malinovića zbog njegovog kašnjenja na pripreme.

"I pored svega smatram da BiH ima dovoljno kvalitetnih igrača, želje i volje da se suprotstavi jednoj od najboljih evropskih reprezentacija. Ne postoje nezamjenljivi igrači. S našom publikom idemo na pobjedu, pa ma kakva ona bila. Smatram da će putnik na Svjetsko prvenstvo biti riješen u revanšu. Dobro poznajem selekciju Islanda, ali sva moja koncentracija je na mojoj ekipi. Kako da se odbranimo, kako da spriječimo trčanje brzog centra i kontre i kako da Islanđanima pariramo u trčanju. Ukoliko to uspijemo i adekvatno se spremimo, vjerujem da imamo šanse da napravimo iznenađenje", izjavio je Marković u ponedjeljak na konferenciji za štampu.

Srednji bek BiH Ivan Karačić, koji iza sebe ima sjajnu sezonu u bjeloruskom Brest Meškovu, takođe je svjestan da su Islanđani jedni od najboljih na svijetu.

"Naša najveća snaga leži u činjenici da smo autsajderi. Ako mi odigramo kako znamo, a oni nas potcijene, možemo da iznenadimo i izborimo plasman u Katar", rekao je Karačić.

Prvi meč sa Islanđanima igra se 7. juna u sarajevskoj Skenderiji (20.15 h), dok je revanš zakazan 10 dana kasnije u Rejkjaviku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC