• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić za MONDO: "Dupla kruna" za Borac m:tel

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Pivot Borca m:tel Ratko Nikolić za naš portal govorio o osvojenom Kupu Bosne i Hercegovine, težnji za duplom krunom, Fajnal-foru Lige šampiona i šansama Srbije i BiH da se nađu na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

 Nikolić za MONDO: "Dupla kruna" za Borac m:tel  Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Nekadašnji pivot reprezentacije Srbije sa peharom Kupa BiH u džepu privodi kraju uspješnu iako vrlo turbulentnu sezonu u banjalučkom Borcu m:tel.

Kruna cijele godine bi trebala da stigne u srijedu u Zenici, gdje će crveno-plavi eventualnim trijumfom odbraniti i titulu šampiona i ponoviti uspjeh iz prethodne sezone.

Nikolić je najprije istakao činjenicu da su Banjalučani na završni turnir Kupa BiH otišli desetkovani zbog povreda Igora Rađenovića, Mirka Mikića...

"Odbranili smo Kup iako smo oslabljeni putovali u Ljubuški. Rađenović i Mikić nisu ni odlazili iz Banjaluke, Nemanja Bezbradica i Goran Trkulja imali su takođe problema sa povredama, pa smo rasterećeno otišli na završni turnir", rekao je Nikolić na početku razgovora za naš portal.

A tamo su izabranici Janija Čopa najprije savladali Konjuh, pokazavši ekipi iz Živinica, koja se žalila na suđenje u Banjaluci u prvenstvenom meču, da su ipak bolji tim. U finalu su bili bolji od domaćeg Izviđača i podigli četvrti trofej u ovom takmičenju.

"U Ljubuškom smo dokazali da imamo najkvalitetniji tim u Bosni i Hercegovini! Sad smo sve snage mobilisali ka Zenici, gdje nas očekuje taj posljednji korak u srijedu protiv Čelika. Naš cilj je od početka bio odbrana 'duple krune' i to želimo da ostvarimo".

Srpski rukometaš je dodao da je ekipa umorna od naporne sezone, ali da je siguran da će svi biti spremni za najvažniju utakmicu.

"Umor naravno postoji, ali se on u ovako važnim utakmicama zaboravlja. Očekujemo da uspješno prođemo kroz Zenicu i okončamo vrlo turbulentnu sezonu sa oba trofeja", podvukao je Nikolić.

Dugogodišnji kapiten reprezentacije Srbije se osvrnuo i na predstojeće utakmice "orlova " u baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2015. godine. Protivnik će im po navici biti selekcija Češke.

"Neće biti nimalo lako da izborimo plasman na Svjetsko prvenstvo, posebno što će se revanš igrati u gostima. Sa Česima smo praktično pretplaćeni da igramo u kvalifikacijama. Ekipe se dobro poznaju, iako je selektor Vladan Matić podmladio naš sastav i pozvao neke i iznenađujuće igrače. U suštini, ako se ne plasiramo na SP bio bi to novi veliki neuspjeh za tim, koji je poslije srebra na Evropskom prvenstvu u Beograd krenuo silaznom putanjom. Ne smijemo nikako da dozvolimo takav luksuz da ne igramo u Kataru jer bi to bilo vrlo loše po naš rukomet uopšte. Ipak, optimista sam i vjerujem da će Matić posložiti tim koji će nas odvesti na šampionat svijeta".

VOLIO BIH DA BOSNA ODE U KATAR

Prema njegovim riječima, slične šanse za plasman u Katar imaju i rukometaši Bosne i Hercegovine, koji za rivala u dodatnim kvalifikacijama imaju Islanđane.

"Isto važi i za Bosnu u Hercegovinu. Problem je što se revanš igra u Rejkjaviku. Island jeste favorit, ali nije to ona nekadašnja ekipa koja je bila u vrhu svjetskog rukometa. BiH ima kvalitet i šansu da iznenadi Islanđane. Ja bih iskreno volio da se to desi jer BiH s ovakvim timom i potencijalom zaslužuje da se nađe na završnoj smotri".

Nikolić, koji je u bogatoj karijeri igrao za Crvenu zvezdu, Portland San Antonio, Vesprem, Vardar... na nedavno završenom Fajnal-foru Lige šampiona očekivao je potpuno drugačiji rasplet. Titulu je u konkurenciji Kila, Vesprema, Barselone osvojio Flensburg.

"Navijao sam za Barselonu i prognozirao da će osvojiti titulu pobjedom u finalu protiv Kila. Međutim, pokazalo se da nema pravila ni autsajdera na Fajnal-foru. Flensburgu su davane najmanje šanse, ali oni su odigrali vrhunski oba meča i zasluženo su osvojili naslov prvaka Evrope. Velika stvar je kad za dva dana pobijedite takve timove kao što su Barsa i Kil".

Zbog toga je sve čestitke uputio prvenstveno treneru njemačkog tima Ljubomiru Vranješu, bivšem selektoru "orlova".

"Srbija je izgubila mnogo odlaskom Vranješa, prvo što je dobar čovjek i vrhunski stručnjak, ali ugovor sa Flensburgom je bio jači i Srbija nije mogla da ga zadrži. Naravno, i Matić ima kvalitet, ali sigurno da bi Vranješ mnogo značio našoj podmlađenoj reprezentaciji".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Na kraju razgovora, Nikolić nije mogao definitivno da potvrdi da će biti u banjalučkom "Boriku" 16. juna na utakmici između Srbije i Republike Srpske čiji će prihod otići u humanitarne svrhe.

"Krajem nedjelje putujem iz Banjaluke, u ovom trenutku ne znam hoći li biti u gradu u to vrijeme. Ako se ukaže prilika, doći ću da pomognem koliko mogu za postradale od poplava. Ne vjerujem da ću igrati, ali želim biti tu zbog mojih prijatelja u Banjaluci", zaključio je Nikolić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC