• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLIVANJE (SP): Skroman nastup Dudića i Žarkovićeve

Autor mondo.ba

Na 12. Svjetskom prvenstvu u malim (25-metarskim) bazenima u Dohi, bh. plivači Arnel Dudić (50m slobodno) i Nina Žarković (50m leptir) zauzeli su 67, odnosno 42. mjesto, što nije bilo ni blizu dovoljno za plasman u narednu fazu.

Nakon što je u srijedu najbolji bh. plivač Ensar Hajder oborio državni rekord na 100 metara delfin, drugog dana 12. Svjetskog prvenstva u malim bazenima, koje se održava u glavnom gradu Katara Dohi, predstavnici Bosne i Hercegovine nisu bili pretjerano uspješni.

Arnel Dudić kvalifikacije na 50 metara slobodno isplivao je u vremenu 23.10, što je bilo dovoljno tek za 67. mjesto. To je za 72 stotinke slabije od njegovog i rekorda BiH, koji je 2012. godine postavio na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu.

Prvoplasirani je bio Brazilac Cezar Sielo Filjo, koji je 50 metara isplivao za 21 sekundu, dvije sekunde i 10 stotinki brže od Dudića.

Jedina ženska predstavnica bh. tima Nina Žarković trku na 50 metara delfin isplivala je za 28 sekundi i 53 stotinke, čime je zauzela 42. mjesto. Zaostatak Žarkovićeve u odnosu na najbržu Saru Sjostrom (25.08) bio je 3.45 sekundi.

Hajder će u Kataru još plivati na 400 metara slobodno, 200 metara delfin i 100 metara mješovito, Dudića očekuje nastup na 100 metara slobodno, dok će Žarkovićeva plivati na 100 metara delfin.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

kritika

Nina treniras u fant uslovima stpendiju imas i malo se potrudi inace nazaf u Trebinje

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC