• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji rukomet dolazi iz Banjaluke i Ivanića

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Škola rukometa Banjaluka organizovala je u nedjelju sjajan dječiji turnir u dvorani "Borik", gdje su klinci uzrasta od 9 do 11 godina iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske demonstrirali dosad usvojena znanja i vještine u ovom sportu.

 Najbolji rukomet dolazi iz Banjaluke i Ivanića Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Viđeno je sijaset lijepih poteza i majstorija budućih rukometnih zvijezda, za koje ne sumnjamo da će jednog dana postati "novi Karabatići, Balići, Ilići"…

Iako je cilj turnira u Banjaluci prevashodno bilo druženje dječaka i sklapanje novih drugarstava klinaca iz visočke Bosne, Kozare iz Kozarske Dubice, brčanske Lokomotive i hrvatskog Ivanića iz Ivanić Grada, okupljanje je bilo i takmičarskog karaktera pa je red da se spomenu i najbolji učesnici.

U tzv. "velikom rukometu", koji je igra dva puta po 15 minuta, u kategoriji 2004. godišta najbolji su bili dječaci iz Hrvatske, ekipa RK Ivanića koja je upisala tri pobjede i remi protiv Bosne iz Visokog (9:9).

U "mini rukometu", čije je poluvrijeme skraćeno za pet minuta, prvo mjesto osvojila je Škola rukometa Banjaluka, koja je do titule stigla maksimalnim učinkom - najprije su banjalučki klinci nadigrali Brčake sa 9:2, potom je deklasiran Ivanić (16:1), da bi u polufinalu savladali visočku Bosnu (9:3).

U velikom finalu Škola rukometa BL je bila bolja od Kozare rezultatom 10:9 i osvojila turnir, dok je treće mjesto pripalo Lokomotivi, koja je savladala Bosnu (9:3)

Nagrađeni su i najbolji pojedinci turnira, u kategoriji 2004. godište igračem turnira proglašen je Kerim Semić iz visočke Bosne, prvi golgeter je Danilo Burazor iz Kozare, a golman Ivanića Lovro Jelača izabran je za najboljeg čuvara mreže.

Za godinu i "kusur" mlađoj kategoriji, najbolji rukometaš turnira je iz Banjaluke - Luka Vojvodić, golman je iz Bosne (Senad Karalija), a prvi strijelac Todor Milisavljević iz Kozare.

Nagrade najboljima uručili su trener banjalučkog Borca m:tel Igor Rađenović, i bivši direktor banjalučkog kluba i igračka legenda Nebojša Golić, koji su čestitali svim akterima turnira i poručili im da nastave dalje da treniraju kako bi u budućnosti postali vrhunski rukometaši.

A mi se nadamo da su u nedjelju u Banjaluci barem dobili lijepe uspomene kojih će se sjećati cijeli život.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC