• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučki klinci vicešampioni Jadrana

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Desetogodišnji dječaci iz Banjaluke, članovi "Škole rukometa BL" osvojili su drugo mjesto na "Adria kupu 2016" u Šibeniku.

Banjalučani su proteklog vikenda učestvovali na "supersnažnom" turniru u Šibeniku, koji je jedan od najjačih u bivšoj Jugoslaviji u ovom uzrastu i u konkurenciji 20 ekipa osvojili vicešampionsku poziciju.

"Škola rukometa BL" je po prvi put pozvana na ovo takmičanje, a kad su klinci iz Banjaluke stigli na Jadran najprije su savladali ekipu Gospića (11:7), potom i deklasirali Metković (17:3), da bi zatim rutinski uknjižili pobjedu nad Rukometnim klubom Dugopolje (12:6) i ovjerili plasman u četvrtfinale.

U bici za plasman među najbolja četiri tima Banjalučani su slavili protiv Ivanić Grada (14:10), a onda i protiv Solina (14:4) pokazali klasu i stekli priliku da se bore za trofej.

Na žalost, nisu uspjeli da stignu do zlatne medalje u svom debitantskom nastupu u "Krešimirovom gradu" jer je domaćin u ovom trenutku ipak bio s(p)retniji i uz malo "guranja" od strane arbitara stigao do pobjede i šampionskog pehara - 15:12.

Ipak, kako je za naš portal naglasio Draško Budiša, jedan od osnivača i trener "Škole rukometa BL" najvažnije je lijepo iskustvo, odličan prijem domaćina i prijateljstva koja su djeca stekla igrajući protiv svojih vršnjaka u Hrvatskoj.

"Šibenčani su se zaista pokazali kao susretljivi i dobri domaćini, obišli smo i sve znamenitosti grada, a našli smo i vremena za kupanje na gradskoj plaži. Zadovoljn smo prijemom i svojim debitanstskim nastupom, kao i činjenicom da smo nastupali u dvorani, koja nosi ime proslavljenog košarkaša Dražena Petrovića", rekao je Budiša.

Prema njegovim riječima, "malčice" su gosti iz Banjaluke bili oštećeni pojedinim sudijskim odlukama u finalu.

"Bilo je malo pristrasnosti, ali u principu nam je nedostajalo malo sportske sreće da osvojimo titulu u zemlji koja je svjetski velikan rukometa i koja vjerovatno najbolje radi u ovom uzrastu sa djecom. Ono što je nama najvažnije je da 'rastemo' iz turnira u turnir i već smo pokazali da možemo parirati najboljima", dodao je trener banjalučkih malih rukometaša.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Borcevac

Bole, malo se informisi i ne lupetaj... Svaka cast Budisi i trenerima za sve sto rade, da nije pokrenuo skolu mini rukometa, rukomet u BL bi se ugasio za 5,6 godina. Puna podrska od normalnih ljudi i pravih sportista, komentare od ovakvih zanemarite, uvijek je bilo i bice sitnih dusa koji nikad nista pokazali nisu pa im preostaje jedino da "pljuju" sve i svakoga, oprosticemo i takvima

bole

Pa sta je BUDISA sad,jel niste vise Skola rukometa BL BORAC, to sto su vam ,,STRUCNJACI,, iz Borca dozvolili je isto kao da imamo privatne poste,privatne raskrsnice i sl. U gradu rukometa i RK BORCA da pekar drzi privatni rukometni klub,i jadnim roditeljima naplacuje clanarine ,KATASTROFA. Ideja mini rukometa je odlicna,sve cestitke djecacima,,ali zasto ne u okviru trofejnog kluba.

Upravo tako

@bole Danas je u trendu da glavnu riječ u rukometu vode pekari,obućari,fotografi i dl.Budiša,Umićević,Branković i sl...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC