• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Norveško čudo traje, stvorio ga je Bergerud

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Najveći uspjeh u istoriji norveškog rukometa. "Vikinzi" poslije produžetaka pobijedili Hrvatsku 28:25 (12:10, 22:22), osigurali prvu medalju i finale sa Francuskom.

Kakva drama u Bersiju!

Hrvatsku je šut dijelio od finala. I to kakav šut...

Zlatko Horvat imao je priliku da po isteku 60. minuta, pri rezultatu 22:22, golom iz sedmerca (opravdano dosuđenog zbog povlačenja Muse) odvede "kauboje" u četvrto finale na svjetskim prvenstvima. Prilika meča, turnira, generacije...

Nije iskorišćena!

Fenomenalni Torbjorn Bergerud, golman Norvežana i junak drugog polufinala, uspio je da "skine" penal i meč odvede u dodatnih deset minuta.




Svima je bilo jasno da produžeci i ne moraju da se igraju. Hrvatska je utakmicu izgubila upravo poslije te odbrane Bergeruda (16 uspješnih intervencija). Iako su "komšije" dobro počele prvih pet minuta i stekle prednost 24:22, posljednji nalet Skandinavaca bio je nezadrživ. Poslije pogodaka na početku prvih pet minuta, Hrvati su do kraja postigli samo jedan, a "vikinzi" čak šest...

NORVEŠKA - HRVATSKA 28:22 (22:22, 12:10)!

Ono što su puleni Kristijana Bergea propustili u Poljskoj, kada su ostali bez finala EURA poslije šokantnog poraza od Nijemaca u produžecima, vratilo im se u pariskom Bersiju, gdje je osim veće grupe navijača Hrvatske, čitava arena navijala za njih.

Norveška igra prvo finale na velikim takmičenjima. ZASLUŽENO!


Drugo polufinale Svjetskog prvenstva je u potpunosti opravdalo očekivanja.

Počelo je naletom Hrvatske i ranim vođstvom 4:1, uz samo jedan gol Norvežana za deset minuta. Ali, "vikinzi" su, poslije početne nervoze, počeli strahovito da trče i brzom igrom očas posla preokrenuli rezultat u svoju korist. Poslije 30 minuta bilo je 12:10 za Skandinavce.

Nastavak je donio i previše uzbuđenja!

Hrvatska je na polovini drugog poluvremena imala vođstvo 18:16 i napad za "plus tri". Ali umjesto da potpuno preokrene meč i stekne kapitalnu prednost, na semaforu je deset minuta prije kraja pisalo 19:18 - za Norvešku. "Kauboji" su smogli snage i opet su u finišu sve konce držali u svojim rukama. Nisu iskoristili dva napada za dva gola prednosti, kao ni već pomenut sedmerac Horvata.

Horvat je postigao šest, a Mamić pet golova i njih dvojica bili su najefikasniji kod Hrvata. U pobjedničkoj ekipi Mirhol je bio strijelac šest, a Bjorsen pet golova.

Slovenija i Hrvatska će se u subotu boriti za bronzu, a dan kasnije Norveška i domaćin Francuska za zlato.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC