• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I BiH ima svog Dražena Petrovića!

Autori mondo.ba Autori Fena

Bosanskohercegovački teniser Dražen Petrović igraće na završnom Masters turniru 6. i 7. oktobra u italijanskoj Kalabriji.

  "Ne mogu opisati koliko sam sretan, ovo je veliki sportski izazov", izjavio je Petrović i napomenuo da je veliku podršku imao od svojih roditelja, trenera Bojana Mičića, kluba "Olimp 2000 Prnjavor" čiji je član, kao i Teniskog saveza Bosne i Hercegovine.

Juniorski reprezentativac BiH izborio je plasman među osam najboljih evropskih juniora do 16 godina zahvaljujući sjajnim ovogodišnjim rezultatima. Između ostalog, pobijedio je u Zenici i Velom Lošinju, te bio finalista na još tri turnira. Ukupno je odigrao 38 zvaničnih mečeva, a zabilježio 28 pobjeda.

"Dražen je bio finalista turnira u Sarajevu, a na inicijativu TS BiH pokrovitelji iz Barselone podržali su ga u nastojanju da dođe i do glavnog cilja, učešća na Mastersu, zbog čega smo kao organizatori izuzetno sretni i ponosni", rekla je direktorka teniskog turnira "Open RTC Barselona 1899 - Sarajevo 2018", održanog u avgustu, Zehra Obarčanin, saopšteno je iz TSBiH.

Direktor TS BiH Senad Hadžimešić ističe da prvi put nakon četiri godine BiH ima svog predstavnika na završnom Mastersu za juniore, te da je TS BiH obezbijedio sve uslove za odlazak Petrovića na to prestižno takmičenje.

Iz TS BiH podsjećaju da su 2014. godine na ovom turniru boje BiH branili Adela Joldić, Sanin Zukić, te Nefisa Berberović, sadašnja članica Fed kup reprezentacije BiH.

Tenis Evropa Junior Masters održava se 23. put, a ove godine okuplja 32 igračice i igrača iz 14 evropskih zemalja, u kategorijama do 14 i 16 godina, navodi se u saopštenju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC