• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel: Trofej Kupa BiH ostaje u Banjaluci!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Rukometaši Borca m:tel u srijedu (20.00) dočekuju Izviđač kao da imaju popriličan zaostatak pogodaka, a ne jedan gol viška iz Ljubuškog jer je to pravi put da odbrane pehar Kupa Bosne i Hercegovine.

 Kup BiH (finale): Borac - Izviđač, revanš, izjave Mirko Mikić, Bojan Ljubišić, Vladimir Branković Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Izabranici Mirka Mikića su savladali "skaute" rezultatom 22:23 (15:13) u prvoj finalnoj utakmici u Hercegovini, ali to ni na koji način neće uticati na revanš u Banjaluci u dvorani Univerzitetskog centra. 

"Gol prednosti se u fudbalu stiže za pola minuta, a kamoli u rukometu. Mi se spremamo kao da smo izgubili sa većom razlikom u Ljubuškom i vjerujem da je to ispravan put da odigramo na način na koji želimo. Kompletni i zdravi smo svi i biću na slatkim mukama da odabarem 16 igrača za sutrašnji revanš finala", rekao je Mikić.

Mikić za MONDO: Još ništa nije gotovo!

Prema njegovim riječima igranje u "kampusu" se neće negativno odraziti na rukometaše crveno-plavih i ljubuškog tima.

"Mislim da je pretprošle godine Izviđač u Univerzitetskoj dvorani poražen sa 10 razlike, takođe igrali smo još jednom odlučujuću utakmicu u prvenstvu i neke kup utakmice, pa vjerujem da svi dobro poznaju dvoranu".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Mikić je mišljenja da nastupi u SEHA ligi nisu posebno pomogli Izviđaču za nastupe u bh. takmičenjima.

"Pet godina sam kao igrač nastupao u SEHA ligi i sigurno da porazi iz tog takmičenja utiču na igrače. Barem na mene su uticali, kao i podatak da prema velikim klubovima se ravna raspored tog takmičenja. Nesporno je da je mnogo jaka liga u kojoj bh. klubovi teško pariraju vodećim timovima. Zato je teško mentalno se vratiti poslije ubjedljivih poraza u SEHA i odigrati završnicu Premijer lige BiH".

Požurite i nabavite ulaznice!

"Izviđač je stari rival, ozbiljna ekipa s ozbiljnim sistemom i gol prednosti nam neće zamazati oči. Sigurno će biti jako teška utakmica u Univerzitetskoj dvorani i molio bih navijače da što prije nabave ulaznice i pomognu da pehar Kupa BiH ostane u Banjaluci. Morali smo da izmjestimo utakmicu iz 'Borika' zbog Đurđevdanskog festivala i mali je kapacitet dvorane", rekao je direktor Borca m:tel Vladimir Branković.

Ipak, o Izviđaču je govorio samo s najvećim poštovanjem.

"Jako mi se sviđaju. Imaju dosta mladu i talentovanu ekipu. Većina su njihovi igrači, a svaki tim koji ide tim putem afirmacije domaćih snaga, kod mene zaslužuje maksimalan respekt. Naravno, imamo i mi svoju djecu. I kod nas je većina iz Banjaluke. Sutra nas očekuje stvarno lijepa utakmica, poslastica za sve ljude koji vole rukomet".

Priznao je takođe da očekuje u odnosu na prvi meč finala, ljubuški "skauti" naprave određene promjene.

"Posebno u odbrambenim formacijama očekujem neke promjene, ali čini mi se da su u Ljubuškom bili u svom maksimumu. Mi smo dole bili za nijansu bolji i koncentrisaniji. Ne vjerujem da mogu mnogo toga da mijenjaju, ali neke promjene očekujem jer sigurno nisu zadovoljni rezultatom. Mi moramo biti spremni za sve scenarije jer imamo lijepu šansu da osvojimo trofej", zaključio je šef struke crveno-plavih.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Iskusni golman Bojan Ljubušić smatra da Borac ima lijepu priliku da odbrani trofej u Kupu BiH koji bi predstavljao rasterećenje pred bitke za titulu u šampionatu.

"Prvi meč smo dobili sa golom razlike što nam nikako ne garantuje miran revanš. Igrači su svjesni toga, neke mečeve smo odigrali loše kod kuće, a to ne bi smjelo da se desi sutra, pogotovo ne sutra, jer imamo priliku da podignemo pehar. A onda mirnije glave da uđemo u plej-of u prvenstvu BiH", rekao je Ljubišić.

Čuvar mreže Banjalučana se nije složio da je Izviđač veći klub od Borca zbog nastupa u "višem rangu".

"Izviđač jeste igrao SEHA ligu, ali Borac je veći klub i mi uvijek idemo na pobjedu, ma kako se zvao protivnik. Ključ trijumfa je da budemo skoncentrisani svih 60 minuta, da se borimo za svaku loptu, iako bi dobro bilo da odlično otvorimo meč. Ipak, mislim da će odluka da padne u finišu utakmice", zaključio je popularni Hans.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC