• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jankov oproštaj od ATP tura: Osećam se srećno, ponosno, tužno...

Autor mondo.rs

"Da sam mogao da biram način na koji bih završio karijeru, to bi bilo ovako, da ostavim sve od sebe na terenu. Sećaću se ovog trenutka celoga života", rekao je Tipsarević u intervjuu na terenu.

Veliki srpski teniser Janko Tipsarević završio je ATP karijeru ovog oktobra 2019. godine u Stokholmu.

Kako je igrao tokom 17 nezaboravnih godina na ATP turu, do kraja, bez predaje, tako je odigrao i poslednji meč pred odlazak u zasluženu "penziju" - spasao je devet meč lopti i zadržao protivnika na terenu tri sata i 12 minuta.

Na kraju, ipak, bolji je bio Juići Sugita - 6:2, 4:6, 7:6 (7:4), poslednji igrač sa kojim se sastao 35-godišnji Beograđanin, osvajač četiri ATP turnira i Dejvis kup šampion iz 2010. godine.

"Da sam mogao da biram način na koji bih završio karijeru, to bi bilo ovako, da ostavim sve od sebe na terenu. Sećaću se ovog trenutka celoga života", rekao je Tipsarević u intervjuu na terenu.

Janko će poslednje zvanične mečeve u karijeri odigrati u novembru u Madridu na Dejvis kup finalu. U Švedskoj se oprostio od ATP tenisa...

"Vidim da pokušavate da me rasplačete i uspeva vam", našalio se Tipsarević.




"Ono što će mi najviše nedostajati jeste borba sa različitim emocijama, leptirići u stomaku pre i posle meča, nema ništa slično tome. Uživao sam da gledam sveta, ogromna je mogućnost upoznati različite kulture i ljude. Teniski način života, ako mu se posvetiš 100 odsto, čini te mentalno čvršćim", rekao je Beograđanin.


"Osećam se srećno, ponosno, tužno, pomešane su emocije. Iako sam mnogo tužan sada, radujem se sledećem poglavlju u svom životu. ATP tur je bio veliki deo mog života, biće i ogroman deo moje budućnosti, ostaću povezan sa ovim divnim sportom", zaključio je Tipsarević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC