• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Pilić o frci u Hrvatskoj: Zna se ko je šef, Ivo je to i meni uradio!

Autor mondo.rs

Legendarni teniski stručnjak komentarisao je trenutnu, veoma komplikovanu situaciju branioca trofeja Dejvis kupa.

 Nikola Pilić o smjeni selektora Dejvis kup reprezentacije Hrvatske Izvor: MN PRESS

Hrvatska, trenutni šampion Dejvis kupa, odlazi u Španiju na završni turnir reformisanog takmičenja sa velikim problemima.

Iako je početak borbe za prestižni trofej zakazan za sljedeći ponedjeljak, 18. novembar u Madridu, Hrvati su zbog navodnog bunta igrača smijenili selektora Željka Krajana. Pod njegovim vođstvom su prošle godine osvojili ovaj trofej.

Možda će vas zanimati

Mjesto selektora u poslednji čas će preuzeti još aktivni igrač Franko Škugor i imaće težak zadatak da u Španiji vodi ekipu bez Marina Čilića, najboljeg hrvatskog tenisera.

Nikola Pilić, legendarni trener, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i stručnjak pod čijim je vođstvom Srbija osvojila Dejvis kup, komentarisao je za portal index.hr vanrednu situaciju u hrvatskoj selekciji.

"Čudno je ovo što se dogodilo, a ako znamo da je Krajan poteran samo dva dana prije odlaska u Madrid, onda bih rekao da je sve neozbiljno. Prave razloge ne znam, a koliko vidim u medijima, postoji puno kontradiktornih izjava. Vidio sam da je Krajan rekao da je razočaran i da je želio da ostane, a danas čujem da je došlo do sporazumnog raskida. Jako čudno".

"Krajan je imao sjajne rezultate, prije tri godine igrao je finale Dejvis kupa, a prošle godine ga je osvojio. Ako su igrači ti koji su tražili njegovu smjenu, onda je zaista došlo do narušenih odnosa. Teško mi je to komentarisati, jer u mojoj karijeri nikad se nisam zatekao u sličnoj situaciji. Zna se ko je šef ekipe, a ko su igrači. Zna se ko je za šta zadužen. Barem bi tako trebalo da bude".

Problem je navodno nastao i oko poziva Ivu Karloviću, koji je uslovio svoj nastup zahtjevom da se pojavi bukvalno na dan prvog meča, a ostatak tima se saglasio da je to nedopustivo.

"Ne mogu da vjerujem da je tako nešto Karloviću opet palo na pamet. Isto to je meni napravio u Argentini. Kako je on mislio da će doći igrati za reprezentaciju, a u Madrid bi trebalo da dođe na dan nastupa i to nakon nekoliko sati putovanja, gdje veliku ulogu igra i vremenska razlika".

Takođe, bilo je riječi o tome da je nastao raskol među teniserima zbog podjele novca među igračima i članovima stručnog štaba.

"Što se tiče novca, Karloviću sam davno rekao da ne može on kao 47. igrač svijeta da dobije jednak iznos kao Ljubičić, koji je tada bio treći na svijetu. Kad sam radio u Njemačkoj složio sam jasne parametre i jasna pravila kako se novac dijeli".

Prema saznanjima portala index.hr, problem sa novcem nastao je zbog otkaza Marina Čilića, koji je kao prvi reket reprezentacjie trebalo da dobije 30 odsto premija, ali je "puklo" kada je bilo potrebno da ostali podijele taj novac.

Sve to je očigledno dovelo situaciju do tačke bez povratka, pa će Škugor i ekipa imati veoma težak posao u Španiji, gdje će početi učešće u grupi sa selekcijom domaćina i Rusije.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC