• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Madrid spreman, još da dođe Novak: Janko bi uvijek birao Dejvis kup za kraj

Autor mondo.rs

Još malo pa počinje posljednji turnir koji su svi dugo iščekivali - Dejvis kup! Biće to Tipsarevićev oproštaj od tenisa...

 Dejvis-kup-2019-Srpska-reprezentacija-u-Madridu-Tipsarevic-Lajovic-Krajinovic-Troicki-Djokovic Izvor: MN PRESS

Iako je još jak utisak Novakove eliminacije u grupnoj fazi završnog Mastersa, novo - veliko tenisko takmičenje je "iza ugla".

Dejvis kup reprezentacija Srbije počela je pripremu za finalni turnir Svjetske grupe, koji će od 18. do 24. novembra biti održan u čuvenoj dvorani "Kaha magika".

Podsjetimo da će Dejvis kup ove jeseni biti održan u novom formatu, o kojem smo već pisali.

Možda će vas zanimati

Reprezentacija Srbije već je počela pripreme u Madridu, gdje je u "Kaha Mahiki" odradila prvi jutarnji trening od 8.20 časova. Pod vođstvom selektora Nenada Zimonjića, na terenu su bili Filip Krajinović i Viktor Troicki, a zatim Dušan Lajović i Janko TIpsarević.

Đoković je još u Londonu i pridružiće se saigračima naknadno.

U razgovoru za sajt Teniskog saveza Srbije, Janko Tipsarević je rekao da je pred njim turnir nabijen emocijama, s obzirom na to da će u Madridu završiti profesionalnu karijeru.

"Ovo je sigurno najemotiviji turnir u mojoj karijeri zato što je i posljednji. Posljednjih pet godina zbog brojnih operacija sigurno je bila misao u mojoj glavi kako i na koji način ću se povući. Nikada nije dobar momenat za povlačenje iz profesionalnog tenisa ali i ako bih mogao da biram uvijek bih izabrao da to bude Dejvis kup".

"Volim Madrid kao grad, volim ovaj turnir kada se održavao i na crvenoj i na plavoj šljaci, meni lično uslovi ovde odgovaraju, a sama činjenica da će meni ovo biti posljednje takmičenje lakše ću to nekako podnijeti kada dođe taj trenutak, nekako timski a ne sam na terenu", rekao je Janko, nekadašnji osmi teniser svijeta.

Prema njegovim riječima, uslovi u Madridu su veoma dobri.

"Nakon prvog treninga emocije su super, uslovi meni lično i Dušanu sa kojim sam trenirao jako odgovaraju ovdje. Prije dvije godine Lajović je ovde igrao četvrtfinale, tada pobijedio i Del Potra. Nadmorska visina u Madridu je visoka i zbog toga način na koji on i ja igramo ovo nama jako odgovara. Malo je drugačije, mi smo svi navikli da ovdje igramo na šljaci, ali nevezano za to što je za ovaj turnir betonska podloga znao sam da ću se ovdje osećati dobro", dodao je Janko.  

Tipsarević smatra da je moguće osvojiti titulu šampiona Dejvis kupa, ali i opominje da je moguće i da srpski tim ne prođe grupnu fazu, u jakoj konkurenciji Francuske i Japana.

"Mogu slobodno da kažem da je naša grupa jako teška, zato što prvi timovi iz grupa idu dalje i dva najbolja drugoplasirana. Naš protivnik u grupi, Francuska, ima ubjedljivo najjači dubl na cijelom turniru, tako da u slučaju da Novak nama donese taj poen, hipotetički gledano taj drugi meč Lajović ili Krajinović protiv Conge je potpuno otvoren, a oni bi bili izraziiti favoriti u dublu. Tako da možemo i da ne prođemo grupu a možemo i da osvojio cijeli turnir", dodao je on.

Raspoložen je poslije prvog treninga u Madridu bio i Lajović.

"Osjećam se sjajno, prvi trening je prošao u najboljem mogućem svjetlu, polako se privikavamo na podlogu. Organizacija je veoma dobra, lijepo su organizovali da imamo svi svlačionice jedni do drugih, vlada jedna jako lijepa atmosfera, još i Novak da nam se pridruži... Imamo par dana da se pripremimo za meč, protiv Japana smo favoriti na papiru, mada biće sve otvoreno, ovo je i novi format takmičenja, drugačije se igra i nadam se da će biti jedno zanimljivo iskustvo pogotovo što je tu cjelokupan tim", izjavio je on.

Selektor MTS Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić zadovoljan je prvim radnim danom.

"Uspjeli smo da treniramo dosta dobro, iako smo imali rani termin od 8.30 na centralnom terenu, sva četiri igrača su trenirala. Dobro je da smo dobili mogućnost da treniramo na centralnom terenu gdje ćemo odigrati oba meča u grupi. Podloga je umjerene brzine, prima dosta i spin i slajs, mislim da nije prebrza ali zbog nadmorske visine od 667 metara biće brza za igru".

"Odlično je prošao današnji trening i dosta dobro to sve izgleda, ovo što sam uspio da vidim do sada i mislim da će biti sasvim dovoljno za adaptaciju do srijede, kada nas očekuje meč protiv Japana. Sutra nastavljamo sa pripremama i vjerujem da ćemo do srijede, do početka meča biti maksimalno spremni", poruka je selektora.

Podsjetimo da na završnom turniru, koji će iznjedriti novog vlasnika "salatare", učestvuje 18 reprezentacija - 12 iz kvalifikacija, četiri polufinalista iz prethodne godine i dvije koje učestvuju na osnovu dobijene "vajld karte".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC