• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proglašeni najbolji atletičari godine - priznanja za Kenijca i Amerikanku

Autor mondo.rs

Svjetska atletika dobila je nove vladare pošto su na ceremoniji upriličenoj u Monte Karlu za najbolje u 2019. proglašeni Elijud Kipčoge i Dalila Muhamad.

Ceremonija u Monte Karlu je bila sjajna, a važni ljudi svjetske atletike okupili su se da izglasaju najbolje u tom sportu. Nagrade u muškoj i u ženskoj konkurenciji dodijeljene su za godinu na izmaku.

Ova važna priznanja osvojili su Kenijac Elijud Kipčoge, kao i Amerikanka Dalila Muhamad. Njih dvoje su stgli do laskavog priznanja u veoma jakoj konkurenciji.

Možda će vas zanimati

Pored Kenijca, u konkurenciji za najboljeg atletičara svijeta bila su još četvorica takmičara. Amerikanci Sem Kendriks i Sem Lajls, kao i Varholm iz Norveške i Čeptegei iz Ugande ostali su iza njega u ovoj borbi.

Kralj maratona, čovjek koji je na nezvaničnoj trci postao prvi čovjek koji maraton trči ispod dva sata, sasvim je zasluženo stigao do priznanja. On je tokom ove godine pomjerio granice sporta, a od njega i u budućnosti možemo očekivati nevjerovatne stvari. Aktuelni olimpijski šampion će i narednih godina činiti čuda.

Američka atletičarka Dalila Muhamad je tokom Svjetskog prvenstva u Dohi prigrabila zlatnu medalju u trci na 400 metara sa preponama. Pored tog rezultata, za nagradu su je preporučila dva obaranja svetskog rekorda.

Salomon Barega je osvojio priznanje za zvijezdu u usponu u muškoj atletici, Jaroslava Mahučik je zvijezda u usponu kod žena, a nagradu za fer-plej ponašanje u 2019. godini, sasvim zasluženo je dobio Braima Sunkar Dabo.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC