• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lautaro i Lukaku ne staju: Torino nemoćan, Belgijanac ušao u istoriju!

Autor mondo.ba

Posljednja dva okršaja Torina i Intera na Olimpijskom stadionu u Torinu završena su pobjedama ''bikova''. Ipak, da tako ne bude večeras, pobrinuo se, prije svega, dvojac Martinez – Lukaku.

Subotnji program 13. kola Serije A završen je duelom Torina i Intera, a u uslovima ''na ivici regularnosti'' bolje se snašao tim Antonija Kontea:

TORINO – INTER 0:3 (0:2)
/Martinez 12, De Fraj 32, Lukaku 55/

Naime, meč je odigran po izuzetno teškim uslovima. Zbog obilne kiše koja je padala prije, ali i tokom utakmice, teren je bio izuzetno raskvašen, a pištaljka sudije Mareske se prvi put oglasila sa zakašnjenjem od deset minuta – odnosno, dok se nije utvrdilo da li postoji minimum uslova.

A kad je utvrđeno da postoji, stvari su po Valtera Macarija krenule loše već od samog starta.

Prvo se u 11. minutu povrijedila prva zvijezda tima Andrea Beloti, pa je morao da napusti teren. Izmjena je bila spremna, u liku Simonea Zaze, čekao se samo prvi prekid kako bi ušao u igru, ali je, ipak, Inter iskoristio činjenicu da je u tim trenucima imao igrača više i preko Lautara Martineza, koji se šesti put ove sezone upisao u strijelce, stigao do plusa.

U 32. minutu već je bilo 0:2.

Stefan de Fraj postigao je svoj prvi gol u ovoj sezoni, ali i prvi nakon marta 2019. godine, kada je pogodio u pobjedi nad Milanom (2:3).

Defanzivac gostiju, za koje je svih 90 minuta odigrao Saša Lukić, pobjegao je uspavanoj odbrani Torina nakon jednog centaršuta sa desne strane i rutinski pospremio loptu u mrežu pored nemoćnog Sirigua.

Igrači kojima komanduje Macari izgledali su veoma blijedo u prvih 45 minuta, a samo dva puta su uspjeli da opasnije priđu golu Samira Handanovića.

Dogodilo se to prvi put u 28. minutu, kada je Simome Verdi šutirao pored gola, a potom u sudijskoj nadoknadi, kada je slovenačkog internacionalca umalo matirao njegov saigrač Matijas Vesino.

U nadoknadi prvog dijela, na prinudnu izmjenu zbog povrede je bio primoran i Konte. Nikolo Barela je nezgodno doskočio u jednoj situaciji, a umjesto njega, drugo poluvrijeme je odradio Borha Valero.

Iako su stvari manje-više bile riješene u ovom duelu već nakon prvog poluvremena, sve je postalo kristalno jasno u 55. minutu, kada je Lukaku postigao jubilarni, deseti gol u dresu Intera.

I ušao je, zahvaljujući tom golu, u istoriju svog sadašnjeg kluba!

Naime, posljednji (i do večeras jedini) debitant u Seriji A koji je za ''nerazure'' uspio da postigne deset pogodaka u prvih 13 utakmica je Stefano Najers, kojem je to pošlo za rukom prije sedam decenija, u sezoni 1948-49!

SERIJA A – 13. kolo

Subota:

Atalanta - Juventus 1:3 (0:0)
/Gosens 56 - Iguain 74, 82, Dibala 90+2/

Milan - Napoli 1:1 (1:1)
/Bonaventura 29 – Lozano 24/

Torino - Inter 0:3 (0:2)
/Martinez 12, De Fraj 32, Lukaku 55/

Nedjelja:

Bolonja - Parma (12.30)

Roma – Breša (15.00)

Sasuolo – Lacio

Verona – Fiorentina

Sampdorija - Udineze (18.00)

Leće - Kaljari (20.45)

Ponedjeljak

SPAL - Đenova (20.45)

TABELA: Juventus (+1) 35, Inter (+1) 34, Lacio 24, Kaljari 24, Atalanta (+1) 22, Roma 22, Napoli (+1) 20, Parma 17, Fiorentina 16, Helas Verona 15, Torino (+1) 14, Udineze 14, Milan (+1) 14, Sasuolo (-2) 13, Bolonja 12, Leće 10, Đenova 9, Sampdorija 9, SPAL 8, Breša (-2) 7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC