• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobjeda Srbije na startu Svjetskog: Kaća branila, Željka pogađala!

Autor mondo.rs

Poslije dobre utakmice srpskih djevojaka u Japanu slijedi duel sa Kubankama, a onda počinje rasplet u Grupi A.

 Srbija-Angola-32-25-Svjetsko-prvenstvo-za-rukometasice-u-Japanu-2019-rezultati-i-TV-prenos Izvor: MN PRESS, Grega Valancic/Sportida

Pobeda na startu!

Bilo je potrebno malo vremena srpskim rukometašicama da probiju tremu i rastrče se ove subote ujutru u Kamamotu, ali kada se početkom drugog poluvremena razbranila Katarina Tomašević sve je bilo mnogo lakše.

Serijom 7:2 sredinom drugog poluvremena, Srpkinje su slomile otpor borbenih rukometašica Angole i četvrto učešće na jetskom prvenstvu započele pobjedom od 32:25 (16:13)!

* Žuti kartoni: 2-1. Crveni kartoni 0-0. Igračica manje: 4-4. Sedmerci: 2/4 - 3/9. Procenat šuta: 32/45, 71% - 25/42, 60% *

Možda će vas zanimati

Srpski tim, koji je neposredno pred put u Japan ostao bez povrijeđene Andree Lekić, dobro je počeo duel i poveo 11:5, 13:6, kada je usledila prva i jedina kriza u igri, potpisana povratkom Afrikanki u meč do odlaska na odmor (16:12).


Drugi dio igre počeo je sa dva brza gola u srpskoj mreži i to je stvorilo blagu paniku u timu, ali...

Selektor Ljubomir Obradović uspio je na tajm-autu ono što nije u svlačionici, pa je Srbija ubrzo uz golove Željke Nikolić, Jelene Trifunović, Dragane Cvijić, a potom i kontrama preko Jelene Lavko i Dijane Radojević stigla do ozbiljnih 29:22 na tri minuta do kraja susreta.

Grupa A

subota

Srbija - Angola 32:25 (16:13)

Holandija - Slovenija 10.00

Norveška - Kuba 12.30

Srpske djevojke rutinski su privele meč kraju i upisale dva boda na tabelu Grupe A pred duel sa Kubom u ponedjeljak u 3.30, takođe u dvorani koja se nalazi na jugu grada, u četvrti Minami-ku.

Najefikasnija pred oko 3.000 ljudi u "Akva domu" u pobjedničkom sastavu bila je Nikolić sa šest golova.

Srbija: Tomašević, Cvijić 4, Janjušević, Jovović, Kojić, Lavko 5, Liščević, Nikolić 6, Obradović 1, Pop-Lazić 3, Radojević 4, Radosavljević, Risović, Stevin, Stojiljković 3, Trifunović 4.

Angola je aktuelni šampion Afrike, što zapravo nije bila samo tri puta od 1987. godine (1991. srebro, 1996. i 2014. bronza).

Poslije osvajanja bronzane medalje u Italiji 2001. i pada na devetu poziciju dvije godine kasnije u Hrvatskoj po imenom SR Jugoslavija, rukometašiSrbije odgledale su naredna četiri Mundijala u Rusiji, Francuskoj, Kini i Brazilu, sve dok tada već samostalna Srbija nije dobila organizaciju turnira 2013. godine.

Povratak je bio trijumfalan i završen prodorom do finala u kom je Brazil, ipak, bio bolji u krcatoj "Areni".

Od tada, Srbija nije propuštala borbe za titulu prvaka svijeta, ali ni bilježila značajne rezultate - 15. mjesto u Danskoj 2015. i ponovo deveta pozicija u Nemačkoj prije dvije godine.

Mogu li Srpkinje še više na turniru koji odlučuje i o učesnicama Olimpijskih igrara sljedećeg ljeta u Tokiju?

Pravi odgovor na to dobićemo u utakmicama sa Norveškom u utorak, Holandijom u četvrtak i Slovenijom u petak za kraj prve faze.

Tada ćemo znati da li Srbija nastavlja takmičenje u Kumamotu u koji će iz Jamage doputovati i tri najbolja tima Grupe B: Njemačka, Francuska, Danska, Južna Koreja, Australija i Brazi.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC