• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampion kreće prvi - Hamiltonu pol pozicija na zatvaranju sezone

Autor mondo.rs

Britanski vozač Luis Hamilton obezbedio je prvo startno mesto na sutrašnjoj trci u Abu Dabiju, poslednjem događaju u kalendaru Formule 1 za ovu sezonu.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton počeće sa pol pozicije sutra u Abu Dabiju, na poslednjoj trci ove sezone u Formuli jedan.

Hamilton je bio najbrži u kvalifikacijama vremenom 1:34,779 i tako je stigao do 88. pol pozicije u karijeri. Britanskom vozaču, koji je odbranio titulu šampiona Formule jedan, to je peta pol pozicija ove sezone.

Zanimljivo, samo dve od prethodne četiri pol pozicije Hamilton je pretvorio u pobede. Na prvoj trci sezone je završio kao drugoplasirani u Australiji, iako je prvi krenuo. Slavio je u Monaku i u Francuskoj, da bi u Nemačkoj, iako je krenuo sa prvog mesta, upisao najslabiji plasman u sezoni.

Drugo mesto u kvalifikacijama zauzeo je Hamiltonov klupski kolega Valteri Botas, koji će ipak zbog kazne koja mu je ranije izrečena zbog promene motora početi sa poslednje pozicije. Sa drugog mesta u Abu Dabiju trku će početi Maks Ferstapen iz Red bula. Ferarijevi vozači Šarl Lekler i Sebastijan Fetel počeće sa trećeg i četvrtog mesta.

Iza Leklera i Fetela su Aleksander Albon, Lando Noris, Danijel Rikardo, Karlos Sajnc, Niko Hulkenberg i ostali.

Trka u Abu Dabiju počeće sutra u 14.10, a to će biti i poslednje takmičenje u ovoj sezoni. Takmičenje u Formuli 1 je počelo 17. marta ove godine, a vožena je 21 trka tokom sezone.

Luis Hamilton je u ovoj sezoni upisao 10 pobeda i ubedljivo je prvi u generalnom plasmanu. sa 387 osvojenih bodova on ima čak 73 boda više od Botasa, svog klupskog druga. Finac je upisao 4 trijumfa, a pobeđivali su i Ferpštapen (3), Lekler (2) i Fetel koji je jednom bio najbolji.

Što se tiče generalnog plasmana konstruktora, tu je Mercedes bio više nego ubedljiv. Oni su sa 701 bodom još davno osvojili titulu, a prvi pratilac im je Ferari. Italijanski tim ima 479 bodova, a iza njih slede Red Bul Gonda, Meklaren, Reno, Toro Roso...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC