• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Srbije: Pobeda protiv Koreje za samopouzdanje i "rušenje" Nemica

Autor w

Selektor Obradović kaže da su njegove igračice ispoštovale dogovore pre utakmice i da je to donelo rezultat na terenu. Na Nemice bez dana odmora...

 Srbija-Ljubomir-Obradovic-rukomet-Svetsko-prvenstvo-sportske-vesti Izvor: VM/© MN press, all rights reserved

Srbija je pobedila Južnu Koreju i tako osvojila bodove u duelu koji se može nazvati "prvim od tri finala" za "orlice" na Svetskom prvenstvu.

Ovim trijumfom tim Ljubomira Obradovića zadržao je realne šanse da se domogne olimpijskih kvalifikacija, ali i za eventualni plasman u polufinale, za šta će biti neophodno da se i neki rezultati poklope u korist Srpkinja, kao i naš maksimalan učinak protiv Nemica i Dankinja.

Možda će vas zanimati

"Koreja je odlično odigrala prvu fazu takmičenja na ovom Svetskom prvenstvu i znali smo protiv koga ćemo se boriti. Naišli smo na jednu organizaciono jaku i tehničko-taktički potkovanu ekipu sa kojom uopšte nije lako igrati. Uspeli smo da se pripremimo za više njihovih odbrambenih varijanti. Najbitnije je bilo da otupimo oštricu njihovog napada, u tome smo uspeli. Zasluženo smo pobedili, čestitke i Koreji, a mi idemo dalje. Nažalost, nemamo dan odmora posle ovako zahtevne utakmice kao što bi to trebalo. Čeka nas Nemačka", rekao je selektor Obradović.

Jelena Trifunović, levi bek reprezentacije Srbije, igrala je odlično i sa pet golova dala doprinos velikom trijumfu.

"Želela bih da čestitam Koreji, igrale su veoma dobro u drugom poluvremenu i nisu nam dozvolile da mirno privedemo utakmicu kraju. Čestitke i mojim saigračicama, borile su se od prvog do poslednjeg minuta, ključ je bio u tome što smo ispoštovale sve što smo se dogovorile sa selektorom. To je razlog osvajanja prvih bodova u glavnoj fazi", dodala je ona.

Jae Von Kang, selektor reprezentacije Koreje, izneo je svoje viđenje utakmice.

"Izuzetno je bilo teško igrati protiv Srbije. Protivnice su koristile dobro prostor i svoju klupu, čestitam im na tome, a mi smo imali samo osam igrača u rotaciji, jer ostatak ekipe je mlad i nije na potrebnom nivou. Igračice su umorne, imamo i problema sa golmanima, koje nisu navikle na evropske šutere", rekao je nekada najbolji rukometaš sveta.

Migejong Li je takođe čestitala Srbiji.

"Protivnice su bile veoma dobre na ovoj utakmici, nisu nam dozvolile da napravimo veliki broj smislenih napada. Ostaje nam da se spremimo za narednu utakmicu", rekla je ona.

Možda će vas zanimati


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC