• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putin: Izbacivanje Rusije politička odluka, briga njih za čistotu sporta

Autori mondo.rs Autori Tanjug

Predsednik Ruske Federacije se oglasio povodom kazne Svetske antidoping agencije (WADA) i poručio da odluka ne može da bude kolektivna.

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da postoje politički razlozi iza odluke Svetske anti-doping agencie (WADA) da zabrani ruskim sportistima učešće na svim međunarodnim takmičenjima u naredne četiri godine.

On se po prvi put oglasio otkako je u ponedeljak objavljena odluka WADA.

Možda će vas zanimati

Ta organizacija je suspendovala takmicare iz Rusije zbog malverzacija sa laboratorijskim podacima, pa ruski sportisti pod zastavom svoje zemlje neće moći da učestvuju na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, kao i na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru dve godine kasnije.


"Po mom mišljenju, a mislim da su svi sa tim saglasni, svaka kazna još od Rimskog prava, treba da bude individualna i bazirana na tome šta je neka osoba uradila. Kazna ne može da bude kolektivna i ne može da utiče na one ljude koji nisu napravili prekšaj", rekao je Putin posle sastanka Normandijske četvorke u Parizu, prenosi Tanjug.

Rusija ima 21 dan da uloži žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, a svi sportisti koji dokažu da nisu umešasni u doping skandal, moći će se takmiče pod neutralnom zastavom.

"Mislim da i stručnjači iz WADA to dobro razumeju. Ako neko od njih donosi odluke o kolektivnom kažnjavanju, mislim da se može pretpostaviti da temelj takve odluke nije briga o čistoti međunarodnog sporta, nego politička odluka, koja nema nikakve veze s interesima sporta ili olimpijskog pokreta."

Putin je rekao i da Moskva ima temelje za žalbu protiv odluke WADA, jer kako kaže, zaključci tog tela ne sadržze optužbe upućene ruskom Olimpijskom komitetu.

"Ako nema pritužbi protiv neke zemlje, onda ona mora da se takmiči pod svojom zastavom. To je zapisano u Olimpijskoj povelji. To znači da odluka WADA krši povelju. Imamo temelja za žalbu", zaključio je Putin.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC