• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslastica za kraj Svetskog prvenstva: Srbija protiv Crne Gore pre svitanja

Autor mondo.rs

Rukometašice Srbije i Crne Gore sastaće se u petak od 3.30 časova u borbi za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Japanu

 Rukomet-Srbija-Crna-Gora-za-5.-mjesto-na-SP-2019-najava Izvor: MN PRESS

Ljubitelje rukometa na ovim prostorima očekuje prava poslastica na kraju Svjetskog prvenstva za rukometašice u Japanu. Igračice Srbije i Crne Gore odmjeriće snage u duelu za peto mjesto.

Obje selekcije obezbijedile su plasman u kvalifikacijama za Olimpijske igre u martu. Srbija je zauzela treće mesto u prvoj grupi sa pet bodova, a Crna Gora je na istoj poziciji okončala nastup u drugoj grupi, ali je osvojila bod više - šest.

Možda će vas zanimati

Izabranice selektora Ljubomira Obradovića ispunile su zacrtani cilj na Svjetskom šampionatu, jer su uspjele da obezbijede učešće na olimpijskom kvalifikacionom turniru, koji će biti odigran od 20. do 22. marta sljedeće godine. Za Srbiju će to biti jedinstvena prilika da se dokopa nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju i to prvi put u istoriji pod tim imenom. Posljednji put ženska reprezentacija je igrala na OI davne 1988. godine i to pod zastavom Jugoslavije.


Srpske rukometašice zato će rasterećene dočekati posljednji meč na Svetskom šampionatu u Japanu, protiv selekcije koju odlično poznaju. Ipak, poslije tri odlične partije u drugoj fazi takmičenja (dvije pobede i remi) želja je da nastup i okonča uspješno.

Na drugoj strani i Crnogorke imaju isti cilj - da završe trijumfalno i osvoje peto mjesto.

"Nakon uspješno odrađenog posla protiv Švedske i ostvarenog plasmana na kvalifikacioni olimpijski turnir predstoji nam meč za peto mjesto. Srbiju najbolje poznajemo od svih timova i neće biti iznenađenja. I na tom meču ćemo ići na pobjedu", najavila je reprezentativka Crne Gore Itana Grbić.

Iskusna Milena Raičević najavljuje da Crnu Goru u ranim jutarnjim satima u petak očekuje najteži meč na šampionatu.

"Želimo da pobjedom na utakmici za peto mjesto zaokružimo nastup u Japanu. Mislim da će nam utakmica sa Srbijom biti najteža na šampionatu, jer će željeti da nas pobijede poslije dugo vremena, ali sam sigurna da ćemo odigrati sjajan meč", istakla je igračica podgoričke Budućnosti.

Njeno mišljenje dijeli i Jelena Despotović.

"Očekujem težak meč sa Srbijom, jer ta selekcija igra veoma dobro na cijelom turniru", poručila je Despotović.

Duel Srbije i Crne Gore za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu na programu je u petak ujutro, od 3.30 časova. istog dana igraće se i duel za sedmu poziciju između Njemačke i Švedske, kao i polufinalni dueli Rusija - Holandija i Norveška - Španija.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC