• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bravo! Đoković prošao težak test, Srbija bolja od Južne Afrike

Autor mondo.rs

Tim Srbije upisao je drugu pobedu na startu ATP kupa

Ekipa Srbije odlično je započela takmičenje na ATP kupu u Brizbejnu. Posle Dušana Lajovića, i Novak Đoković je upisao je pobedu u singlu, nakon čega je Srbiji doneo nedostižnu prednost od 2:0 protiv tima Južne Afrike.

Đoković je savladao Kevina Andersona rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (7:5), 7:6 (8:6), posle duge i žestoke borbe koja je trajala dva sata i 23 minuta.



Anderson je potvrdio da se vraća u odličnu formu šest meseci nakon poslednjeg odigranog meča, na Vimbldonu prošle godine. Povrede lakta i ramena zadale su mu mnogo muka, baš kao što je i on srpskom teniseru na prvom duelu u Brizbejnu.

Anderson je uspeo da anulira visoko vođstvo Đokovića na početku meča (3:0), i uvede set u taj-brejk, pošto je srpski teniser u 12. gemu propustio priliku da povede 1:0. Bilo je veoma neizvesno, budući da je Đoković bio nervozan, pošto ga je publika u nekoliko navrata žestoko ometala tokom poena. Poznat da je najopasniji, ali i najjači, kada je teško, Đoković je i ovog puta izašao kao pobednik.

I u nastavku je viđena neizvesna borba. Novak se posle propuštene prilike za vođstvo od 5:3, suočio sa najvećim izazovom na duelu, jer je spasao tri brejk lopte i to u velikom stilu - odserviravši dva asa na drugi servis. Onda je opet set odlučio taj brejk. I opet napet, u kojem je Novak spasao set loptu (6:6), a onda naterao rivala na grešku, a potom zahvaljujući sjajnoj dijagonali obezbedio ukupnu pobedu.

"Kakav sjajan način da se započne godina. Hvala svim srpskim i australijskim navijačima. Hvala ljudi što ste ostali sa nama i što ste bili strpljivi", rekao je Novak posle pobede, a potom se obratio publici i na srpskom.

"Hvala vam od srca što ste pokazali ljubav i strpljenje".

Novak je rekao da je imao veliki test izdržljivosti i u prvom meču 2020. godini.

"Počeo sam dobro meč, imao vođstvo 4:1, ali onda je kevin podigao kvalitet igre. Njegov servis je veoma teško čitati, ponosan sam na to kako sam izdržao taj njegov napad. Ne znam kako je stanje njegovog kolena i lakta ali drago mi je što sam ga video u ovako dobrom izdanju", dodao je drugi teniser sveta.

Srbiju i Južnu Afriku u prvom kolu ATP kupa očekuje i dubl meč.

Tim, koji sa selektorske pozicije predvodi Nenad Zimonjić kao i u Dejvis kupu, posle dana odmora u ponedeljak će se sastati sa selekcijom Francuske. Dušan Lajović će taj duel otvoriti protiv Benoa Pera, dok će potom Đoković odmeriti snage sa Gaelom Monfisom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC