• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nebojša Grahovac pred EURO 2020: Srbija ima veće šanse nego mi

Autor mondo.ba

"Pokazali smo Srbiji da sa Hrvatima može da se igra", rekao je Grahovac

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu putuju u Norvešku, gdje će pored Austrije i Švedske, od 9. do 26. januara biti održano Evropsko prvenstvo.

"Zmajevi" će debitovati na kontinentalnoj rukometnoj smotri, a pred izabranicima Bilala Šumana je (ne)moguća misija da se domognu plasmana u drugu fazu, s obzirom da će u Trondhajmu snage odmjeriti sa Francuskom, Norveškom i Portugalom.

Možda će vas zanimati

Bosansko-hercegovački rukometaši su od petka do nedjelje učestvovali na Kroacija kupu u Poreču, gdje su prvo poraženi od Katara rezultatom 27:30, a potom remizirali rezultatom 33:33 sa Hrvatskom, koja će biti jedan od rivala Srbije na predstojećem prvenstvu.

Pored Hrvata, izabranici Nenada Peruničića će se plasman u drugi krug boriti sa Crnom Gorom i Bjelorusijom, a golman bosansko-hercegovačke reprezentacije Nebojša Grahovac u izjavi za "Glas Srpske" ističe da "orlovi" imaju šta da kažu na šampionatu.

"Srbija je približnog kvaliteta kao i mi, ali oni realno imaju veće šanse da se izbore za prolaz u narednu rundu Evropskog prvenstva zbog sastava grupa. Mi smo im pokazali da se sa Hrvatima može igrati", rekao je Grahovac

Bosna i Hercegovina je u sklopu priprema za debitantski EURO odigrala četiri utakmice. Pored turnira u dvorani "Žatika", odigrani su i mečevi protiv Saudijske Arabije (38:24) i selekcije Premijer lige BiH.

"Za sada sve ide prema nekom našem planu. Iako stalno imamo problema sa kojima se ne susreću 'normalne' reprezentacije, već smo navikli na to. Najvažnije nam je da smo svi zdravi i spremni da damo sve od sebe na Evropskom prvenstvu. Što se tiče ovig kontrolnih mečeva, upisali smo dvije pobjede, te poraz i remi. Mislim da su to zadovoljavajući rezultati, a prije svega igra koju smo pokazali. Možda smo mogli bolje protiv Katara kada nas je koštala igra '7 na 6', ali je bolje da se to desilo sada nego kada šampionat počne", istakao je nekadašnji čuvar mreže banjalučkog Borca.

Prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu Bosna i Hercegovina će odigrati u petak, 10. januara, protiv domaćina Norveške.

Dva dana kasnije Šumanov tim će odmjeriti snage sa Portugalom, dok će takmičenje u grupnoj fazi završiti 14. januara duelom sa Francuskom.

Plasman u drugi krug izboriće prvoplasirana i drugoplasirana selekcija iz svake od šest grupa.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC