• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić: Partizan je manji klub od Zvezde, zapalili bi nas da gubimo kao oni

Autor mondo.rs

Generalni direktor Crvene zvezde u intervjuu za Informer dotakao se urađenog u protekloj polusezoni sa posebnim osvrtom na pojačanja iz inostranstva i razliku u odnosu na "vječitog" rivala.

 Zvezdan-Terzic-Partizan-je-manji-klub-od-Zvezde-sportske-vijesti Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda u 2020. godinu ulazi u potpuno novom ruhu.

Najvažnija promjena svakako se odnosi na šefa stručnog štaba, poslije dve i po godine Vladan Milojević otišao je iz kluba i prepustio svoju poziciju Dejanu Stankoviću, dok je u nedjelju navijače šokirala informacija da odlazi i Marko Marin.

Možda će vas zanimati

To znači da su pred Zvezdom i te kako važne pripreme, i prelazni rok, tokom kog ne bi smjelo da bude grešaka ako klub želi da ponovi uspjehe iz prethodna tri pohoda na Evropu.

Generalni direktor crveno-bijelih Zvezdan Terzić u intervjuu za "Informer" kazao je da ima potpuno povjerenje u Dejana Stankovića. Kazao je da ga je u razgovorima ubijedio da može da bude dobar trener, a istakao je da ne želi da mu na teret stavlja ponavljanje Milojevićevih rezultata.

"Cilj je da Stanković bude dugoročno rješenje", kazao je Zvezdan Terzić.

"Za ovih šest godina u Zvezdi promijenio sam samo tri trenera - Nenada Lalatovića, Miodraga Božovića i Vladana Milojevića. Milojević je bio dvije i po godine, a na toliko je potpisan ugovor i sa Stankovićem. Partizan je promijenio deset trenera za pet godina. Mi tri za šest godina. To pokazuje stabilnost u rukovođenju klubom".

Terzić se u intervjuu pozabavio poređenjima Crvene zvezde i Partizana, a posebno rezultata rukovodstva kada su u pitanju pojačanja u vidu inostranih fudbalera.

"Partizanovi stranci su primili tri gola od Voždovca na svom stadionu, primili su tri gola od Napretka, izgubili utakmicu od Lučana... Pa nas bi narod zapalio da u mjesec dana izgubimo četiri prvenstvene utakmice. I to je razlika u veličini klubova", kazao je Zvezdan Terzić.

"Ja Partizan stvarno poštujem kao našeg najvećeg rivala i najbližeg pratioca, ali evidentna je razlika u veličini klubova. Vidite kako je lako u Partizanu preživeti neuspjeh, kako je lako manipulisati javnošću. To je zato što su očekivanja Partizanovih navijača veoma niska. Crno-bijeli su mnogo manji klub od nas, to je realnost. Ja govorim argumentovano. Možete li da zamislite da je Partizan u maju osvojio titulu, pa u avgustu ušao u Ligu šampiona i da sad ima 11 bodova više od nas? Šta bi se desilo? Zapalili bi nas. A u Partizanu kažu: 'Super je, igramo dobro i imamo odlične strance'".

Izvor: MN PRESS


Zvezdan Terzić je kazao da će potpuni fokus kluba u narednom periodu biti "na klincima", pa je tako potvrdio da će biti prostora za Veljka Nikolića, Njegoša Petrovića, Željka Gavrića, Strahinju Erakovića i Nikolu Krstovića, dok je cilj da se pojačanju s najboljim mladim igračima iz Srbije - poput Mirka Topića iz Vojvodine.

Šta bi se u tom slučaju desilo sa strancima za koje mnogi smatraju da nisu ispunili očekivanja?

"Klub je u maju osvojio titulu. U avgustu se plasirao u Ligu šampiona, u decembru je jesenji šampion sa 11 bodova prednosti. I sad neko kaže: 'Zvezda ne valja, a Partizan valja'. Zvezdini stranci su promašaj, Partizanovi valjaju. Kako ako smo mi osvojili titulu, ušli u Ligu šampiona i imamo 11 bodova prednosti?", naveo je Terzić i potom analizirao pojačanja.

"Naravno da sam zadovoljan. Nismo ih doveli da pobijede Totenhem i Bajern, već da naprave 11 bodova prednosti u odnosu na Partizan. I oni su to ostvarili. Doveli smo ih da nas uvedu u Ligu šampiona, da igraju protiv Jang bojsa i Kopenhagena, i to su i uradili. Nama je Garsija golom protiv Jang bojsa donio devet miliona evra. On se samo tim golom isplatio".

"Rekao mi je Dejan da bi volio i da Van la Para ostane jer je igrao dobro u Premijer ligi i Čempionšipu pet godina", zaključio je Zvezdan Terzić priču o strancima.

Kompletan intervju možete pročitati u "Informeru".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC