• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lacio ređa pobjede, da li je vrijeme za skudeto? Inzagi smiruje strasti...

Autor mondo.rs

Lacio je u fenomenalnoj formi, ređa pobjede, osvaja trofeje, ali - titula?

Lacio je tim koji je u ubjedljivo najboljoj formi u Seriji A. Trijumfom u finišu meča protiv Breše "nebeskoplavi" su zabilježili i deveti vezani trijumf, čime je izjednačen rekord slavne generacije u kojoj su igrali Siniša Mihajlović i Dejan Stanković.

Ta serija, odlična forma, dva trofeja osvojena u 2019. (kup i super kup) podigli su ambicije navijača rimskog kluba, ali trener Simone Inzagi ipak "spušta loptu" i ne želi da se zaleće pričama o "skudetu".

Možda će vas zanimati

"Mislim da je tim vjerovao do kraja. Znali smo da će utakmica biti teška. Mučili smo se u drugom poluvremenu sa igračem više, mučili smo se da nam lopta bude u pokretu, ali bilo je teško, teren je bio težak, malo zamrznut. Bila je to nezgodna utakmica protiv organizovanog tima", rekao je Inzagi.

Breša je povela golom Balotelija, a onda je u 40. minutu ostala sa igračem manje. Lacio je izjednačio iz penala Imobilea, koji je postigao i pobjednički gol u nadoknadi vremena za 2:1.

To je deveta uzastopna pobjeda Lacija, koji se primakao Juventusu i Interu na tri boda zaostatka. Neminovno je bilo pomenuti reč "titula".

"Skudeto? Naš prvi cilj je da budemo bolji iz dana u dan. Normalno je da poslije dva trofeja u jednoj godini skoče ambicije i da se priča drugačije. Ali, idemo korak po korak, pa ćemo da vidimo. Teško je prvenstvo. Ono što sigurno mogu da kažem jeste da je cilj Liga šampiona", rekao je Inzagi.

On je priznao da je ekipa željela da izjednači rekord kluba.

"Lijepo je biti dio istorije kluba, lijepo je i za tabelu i statistiku. Željeli smo da izjednačimo taj rekord, jedva smo čekali", rekao je Inzagi.

Lacio će imati priliku da obori klupski rekord već za vikend, ali mu posao neće biti lak, jer igra protiv Napolija. Doduše, Napolitanci imaju razočaravajuću sezonu, pošto su tek na osmom mjestu, a za vikend su pobijedili Sasuolo 2:1, čime su prekinuli neugodni niz od osam utakmica bez pobjede u Seriji A.

Lacio će imati i dodatni motiv, jer nije pobijedio Napoli u prvenstvu još od maja 2015. godine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC