• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Ovo je mnogo bolje: Nizozemska slaba za Srbiju, važan korak ka OI!
 Ovo je mnogo bolje: Nizozemska slaba za Srbiju, važan korak ka OI!

Ovo je mnogo bolje: Nizozemska slaba za Srbiju, važan korak ka OI!

PROČITAJTE I OVO

PROČITAJTE I OVO

Odbojkaška reprezentacija Srbije pokazala pravo lice u duelu sa Nizozemcima i ostvarila prvu pobedu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Za dva dana - Bugari za prolaz u sledeću fazu.

 Ovo je mnogo bolje: Nizozemska slaba za Srbiju, važan korak ka OI! Izvor: MN PRESS

U nedelju loše, a u ponedeljak - baš dobro!

"Orlovi" su pokazali odličnu igru u drugom kolu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre protiv Nizozemske i potvrdili da je poraz od Francuske bio samo loš dan. Ovoga puta sve je funkcionisalo u našoj igri i ostvarena je laka pobeda - 3:0 (25:18, 25:18, 25:17).

Možda će vas zanimati

Najvažnije od svega jeste da smo videli odličnu energiju kod naših igrača, a daleko bolje funkcionisali su blok i naročito servis, koji je mnogo problema napravio našem rivalu.

Nizozemci, odnosno Holanđani ako vam je tako draže, mada je ova država od 1. januara zvanično promenila ime, igrali su izuzetno loše u napadu, bili neorganizovani, dok smo njihovog najboljeg igrača Abdul-Azisa vešto "hvatali" u zamke.

U prvom setu smo se lako odvojili na nekoliko poena razlike, a u drugom isti konačni skor, ali uz više problema pošto je bilo potrebno uložiti mnogo više znoja i osvojiti ključne poene.

Došlo je očekivano do blagog opuštanja na startu trećeg seta, Nizozemci su poveli 6:2 (od toga pet naših direktnih grešaka), ali posle tajm-auta Bobe Kovača i dolaska Petrića na servis - sve se okrenulo pošto smo napravili seriju 9:0, pa sa igračima sa klupe priveli meč kraju.

Srbiji sledi dan pauze, pa u sredu utakmica trećeg kola protiv Bugarske (14.30), koja danas igra svoj prvi mč na turniru protiv Francuske.

U narednu fazu prolaze dve prvoplasirane reprezentacije
, potom slede ukrštanja sa drugom grupom u kojoj su Nemačka, Belgija, Slovenija i Češka, dok samo pobednik turnira ide u Tokio. 

Autor mondo.rs
15:19

Kraj! Pobeda!

Odlična igra reprezentacije Srbije i laka pobeda u tri seta. Sve je bilo dobro u našoj igri, servis, odbrana, blok, pristup "orlova" - i trud se isplatio.

Srbija - Nizozemska 3:0 (25:18, 25:18, 25:17).

15:12

[19:13] - Lepo držimo razliku...

U igri su Dražen Luburić i Petar Krsmanović kako bi naši glavni igrači odmorili. Za dva dana nas očekuje i meč sa Bugarima, koji takođe moramo da dobijemo.

15:08

[15:9] - Odlepili smo se!

Čim smo smanjili broj grešaka odmah je razlika postala "uobičajena" za ovo vreme u trećem setu, kao što je to bilo u prva dva.

15:05

[11:8] - Kraj serije posle 9:0!

Abdel-Azis uspeva da "skine" Petrića sa servisa posle 9:0 za Srbiju. Nestvarna serija koja je promenila tok ovog seta, ali ne treba sad spuštati gard.

15:02

[9:6] - Traje serija!

Smanjili smo broj grešaka, serija od 6:0, tako da smo Nizozemce naterali da promene tehničara i i dalje im to ne uspeva... Prijem im je problem, Jovović dolazi do trećeg bloka, serija je produžena na 7:0 i Nizozemci moraju na tajm-aut.

15:00

[7:6] - To je to!

Razbudili smo se na vreme, požrtvovanje se isplatilo, pa smo vezali pet vezanih poena, a ključni čovek bio je Nemanja Petrić koji je servirao maestralno.

14:58

[2:6] - Loše smo počeli...

Nije pomogao tajm-aut, nove greške srpskih odbojkaša.

14:56

[1:4] - Opuštanje...

Najbolji početak Nizozemaca u dosadašnjem toku meča. Došli su brzo do četiri poena zahvaljujući našim greškama, došlo je do opuštanja, zove tajm-aut Kovač!

14:48

Kraj drugog seta - 25:18!

Gde smo stali u prvom, nastavili smo u drugom setu. Samo nek nas ovako posluži servis i neka Abdul-Azis nastavi da promašuje, blizu smo pobede.

14:46

[22:17] - As!

Srećko Lisinac raspoložen, pogađa dva dobra servisa - među kojima i as, pa greši...

14:44

[19:15] - Držimo razliku!

Dva poena za redom Nizozemske, prekida to Atanasijević, pa fenomenalan Kovačević na "kontra strani". Šest poena za najboljeg igrača Evrope u ovom setu. Greška Nizozemaca!

14:41

[16:12] - Bravo!

Vrlo važan poen... Imali su Nizozemci napad za jedan razlike, naši su vrlo loše organizovali igru i ostali bez napada, ali Jovović fenomenalan u bloku. Petrić potom "bije" za četiri razlike. Kako se sve u sekundi okrene...

14:38

[14:10] - Uroš!

Neverovatan blok Uroša Kovačevića, i to dok nije bio na pravoj nozi, ali uspeo je da zaustavio najboljeg napadača Nizozemske - Abdul-Azisa.

14:34

[11:7] - Pobegosmo!

Vezali smo tri poena, nije upalio ni video-čelendž Nizozemske, sjajni smo na mreži, međutim i dalje se dešavaju greške. Sada na servisu Uroša Kovačevića.

Uzvratili su naši rivali istom merom, pa odlično iz servisa "tuče" Lisinac.

Tajm-aut!

14:32

[6:6] - I dalje nerešeno!

Zanimljiv početak drugog seta, pogađa sada i Abdul-Azis, najbolji igrač Nizozemske. Videli smo igranje rukama i nogama, a najdužu akciju meča "rešava" Atanasijević.

14:28

[3:3] - Počeo je drugi set!

Poveli su Nizozemci na početku drugog seta, imali napad za 3:1, ali naš blok prvo je uspeo da ih uspori, potom je kontru otvorio Kovačević, krenuo jako na smeč, pa prevario Nizozemce "kuvanjem". Očekujemo da se Atanasijević dodatno razigra!

14:23

Kraj prvog seta - 25:18!

Imali smo odličan servis, baš ono što je falilo juče, tako da vodimo posle prvog seta. Nije to bila epohalna igra, ni sa jedne strane, videli smo dosta grešaka, ali kvalitet je uočljiv.

14:21

[23:17] - Bravo, Uroše!

Dobri servisi Nizozemske koja je prišla na minus četiri, drugi put Uroš Kovačević je uspeo da neutrališe servis, a potom i da probije blok sa dva, pa tri čoveka!

14:17

[20:14] - Bravo!

Atanasijević je "razmrdao" ekipu sjajnim servisom, odbranila se Holandija, ali nije to bilo dobro dizanje za napad na mreži. Snašao se Lisinac i doneo nam šest poena prednosti u samoj završnici prvog seta.

14:16

[18:14] - Manje igre...

Urekli smo naše odbojkaše, odmah je došlo do grešaka, ali brzo smo se podigli. Sjajan Lisinac, praktično iz mesta je skočio i smečovao u polje rivala i nije dozvolio da dođe do male nervoze kod njegovih saigrača.

14:13

[16:10] - Nema padova

Dobra vest za Bobu Kovača je što "ne spuštamo gard" i i dalje smo dominanta reprezentacija na terenu. Mnogo grešaka Nizozemaca koji loše serviraju.

14:10

[12:6] - Šest razlike!

Strašan napad Jovovića za Kovačevića koji je udario loptu 104 km/h, nažalost odmah posle toga je loše servirao... Strašan blok Petrića na kraju!

14:07

[8:4] - Bravo!

Blok nam odlično funkcioniše za sada, Podraščanin nam je doneo i tri poena prednosti, međutim uporni su Nizozemci koji dolaze do poena posle dugog napada, međutm Petrić "bije" po rukama i pokazuje da će i danas biti bitan faktor.

Jovović pogađa i as!

14:04

[4:2] - Dobar start!

Sličan početak kao meča protiv Francuske. Igra se "poen za poen", ali vidi se da su naši odbojkaši puni energije i da blok bolje funkcioniše. Posle sjajnog poena Petrića, blok Atanasijevića za dva razlike za našu ekipu.

13:54

Nizozemska?

Ako vas čudi zbog čega u upotrebi naziv "Nizozemska", a ne Holandija - evo i odgovora na to pitanje ako ste propustili vesti sa početka godine...

13:42

Dobro došli u MONDO live!

Ostanite uz naš portal, pratićemo meč odbojkaša iz minuta u minut.

UKRATKO

  • Utakmica počinje u 14 časova.
  • Srbija je u prvom kolu izgubila od Francuske 3:0.
  • Ovo je prvi meč za Holanđane na turniru.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije