• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bravo Novače, bravo Viktore: Srbija u četvrtfinalu ATP kupa!

Autor mondo.rs

Pobjedom u dublu nad selekcijom Francuske i ukupnim trijumfom 2:1, tim Srbije kolo prije kraja grupne faze obezbijedio plasman među osam najboljih na ATP kupu

Srbija je poslije Južne Afrike pobijedila i selekciju Francuske na ATP kupu. Ključnu pobjedu za trijumf rezultatom 2:1 obezbijedili su Novak Đoković i Viktor Troicki u dublu.

Oni su u Brizbejnu nadigrali Nikolu Maua i Eduara Rožea Veslana rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 6:7 (5:7), 10:3.

Možda će vas zanimati

Srbija je tako kolo prije završetka grupne faze takmičenja obezbijedila plasman u četvrtfinale ATP kupa.

Đoković i Troicki nisu dobro počeli meč, jer su izgubili prvi gem na svoj servis, ali poslije tog lošeg perioda brzo su se podigli, preuzeli kontrolu na terenu, napravili dva brejka i poslije pola sata imali su prednost od 1:0.

Odličnu igru prekinuo je bolan izraz na Đokovićevom licu.

Poslije dva odigrana gema u nastavku bio je primoran da zatraži medicinski tajm-aut, žaleći se na problem sa laktom desne ruke, koji je operisao.

Vidjelo se da Novak ima problema, ali je uprkos svemu dao maksimum na terenu. Srbija je u neizvjesnoj borbi propustila veliku priliku u devetom gemu, kada je na servis rivala imala vođstvo od 40:0.

Francuzi su poslije toga stigli do taj-brejka, a tamo je od presudnog značaja bila uigranost Maua i Vaslana, pa su iskoristili treću set loptu i izjednačili rezultat u setovima.

U odlučujućem, trećem, Đoković i Troicki su opet malo "zaštucali" na početku (1:3), ali su potom u potpunosti preuzeli inicijativu i sa devet vezanih poena odveli Srbiju u četvrtfinale.

Srpski teniseri burno su proslavili pobedu u dublu, a Novak i Viktor bili su "vođe", jer im je taj trijumf bio mali melem na ranu koju im je ostavio poraz u Dejvis kupu u novembru u Madridu.

Srbiju očekuje meč sa Čileom u noći između utorka i srijede bez rezultatskog značaja, a potom slijedi put u Sidnej, gdje će se igrati četvrtfinale.

Protivnik će im biti druga selekcija od dvije najbolje drugoplasirane, što je u ovom trenutku teško procijeniti ko će biti.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC