• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prekinut Nadalov nestvaran niz: Poraz u reprezentaciji nakon 16 godina

Autor mondo.rs

David Gofan je u Sidneju nadigrao Rafaela Nadala, pa će dubl meč odlučiti ko će u polufinale ATP kupa.

David Gofan je uspeo da savlada Rafaela Nadala (6:4, 7:6) i da tako produži meč Belgijanaca i Španaca na ATP kupu čija se završnica igra u Sidneju.

Ranije danas je Bautista Agut savladao Kimera Kopejansa, pa će o protivniku Australije u polufinalu odlučiti treći meč, susret dublova ove dve reprezentacije. Ono što je neverovatnije od poraza Rafaela Nadala je njegova serija koja je prekinuta.

Možda će vas zanimati

Gofan je igrao sjajno i odličnom partijom je iskoristio loš dan Španca. Neprepoznatljiva igra momka sa Majorke ogledala se pre svega u prevelikom broju neiznuđenih grešaka, a zatim i u nedostatku energije u ključnim momentima.


Kada je u drugoj polovini drugog seta Nadal vratio brejk, mnogi su pomislili da je na pomolu preokret. Ipak, prava reakcija je izostala, a Belgijanac je u taj-brejku tog dela susreta uspeo da reši pitanje pobednika.

ATP kup koji se premijerno igra ove sezone nije isto što i Dejvis kup, u čijem je promenjenom formatu jesenas Španija takođe učestvovala, ali se beleže nastupi za nacionalni tim. Tada su Španci osvojili titulu pobedom u nad Kanadom, a Nadal je i u finalu doneo važan bod.

Sada je upisao poraz, po drugi put u karijeri na mečevima koje igra za svoju zemlju. Rafael Nadal je izgubio na svom debiju u Dejvis kupu, davne 2004. godine, a drugi put je za Španiju poražen tek danas!

Tada je on momka na početku karijere bio bolji Čeh Jirži Novak, koji ga je nadigrao u tri seta. Okršaj protiv Čeha je tada doneo Rafi i poraz u dublu, ali zatim i pobedu nad Radkeom Štepanekom u odlučujućem, petom meču.

Od 2004. godine do sada Rafael Nadal je imao niz od 29 pobeda u singlu na mečevima reprezentacije, a njima je dopisao i tri pobede u Australiji ovog januara. Savladao je Basilašvilija, Kuevasa i Nišioku, pre nego što mu je David Gofan ''uzeo meru''.

Jedna od najdužih serija u istoriji svetskog tenisa prekinuta je danas, a ogromno iznenađenje bi bilo prolazak Belgije. Ipak, Španci imaju šansu da se pobedom u dublu nađu u polufinalu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC