• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bravo, momci! Srbija moćna protiv Kanade, neka se spreme Rusi!

Autor mondo.rs

Dušan, Novak, Nikola i Viktor donijeli su Srbiji protekle noći tri pobjede nad kanadskim teniserima i zakazali polufinale premijernog ATP kupa.

Tako se to radi!

Teniska reprezentacija Srbije igra sjajno na ATP Kupu na kome je zabilježila i četvrtu pobjedu savladavši Kanađane u četvrtfinalu. Srpski teniseri bili su maksimalni (3:0) dobivši dva singl meča (Lajović i Đoković), kao i meč parova (Troicki i Ćaćić), pa su se plasirali u polufinale gdje igraju s Rusijom!

Možda će vas zanimati

Prvi bod "orlovima" donio je sjajni Dušan Lajović protiv supertalentovanog Feliksa Ože-Alijasima (6:4, 6:2), pošto je pronašao pravu taktiku za 13 pozicija boljeg rangiranog tenisera na ATP listi.

Na terenu nije proveo mnogo vremena (100 minuta), a ključ je bio u poenima na prvi servis, dok je mladom Kanađaninu njegov "drugi" pravio problem, zbog čega je "Duci" imao čak 11 brejk šansi na ovom meču i iskoristio tri - dovoljno za trijumf.


Na teren je potom izašao Novak Đoković i dobio u dramatičnijem meču Denisa Šapovalova (14. na ATP listi), s kojim je čak pet puta igrao prošle godine. Sad je bilo 2:1.

Šapovalov je dobio prvi set poslije velike borbe (6:4), međutim poslije toga se Đoković "zainatio" i lako došao do izjednačenja (6:1). Napeti treći set u kom je svako od njih dvojice imao blistavije i manje blistave momente riješen je poslije više od sat vremena tenisa i pripao je Đokoviću koji se bolje snašao u taj-brejku za 7:6.

Šapovalova je sjajno služio servis (15 asova i 82% dobijenih poena na prvi servis), ali je Đoković i pored toga imao osvojen brejk više.

Srbija je tako poslije dva singla prošla u nastavak takmičenja, ali nije bilo opuštanja ni srpskog dubla. Viktor Troicki i Nikola Ćaćić čine sve bolji par, pa su dobili svoj drugi zajednički meč protiv Polanskog i Šamasdina (2:0).


Prethodno su bili bolji od Južnoafrikanaca, dok su poraženi od Čilea, ali je svakako dobra vijest za Nenada Zimonjića da i na njih može da se osloni kad "zaškripi".

Srbiju u polufinalu (11. januar) očekuje duel sa Rusijom, dok su drugi par Australija i Belgija/Španija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC