• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lino Červar: "Zmajevi" su očitali lekciju političarima u BiH!

Autor mondo.ba

"Tu je bilo igrača iz Republike Srpske, iz hrvatskog dijela i Bosne. Oni su zapravo političarima očitali lekciju", rekao je hrvatski selektor.

Lino Červar, selektor Hrvatske, dan nakon važne pobjede nad Crnom Gorom osvrnuo se i na selekciju Bosne i Hercegovine s kojom je Hrvatska u pripremnom periodu remizirala u Poreču.

Hrvatski strateg je u kratkom razgovoru za "Anadoliju" istakao da je njegov kolega sa klupe BiH Bilal Šuman složio jako dobru reprezentaciju, ali i što je još važnije, naglasio da su bh. rukometaši političarima u svojoj zemlji očitali lekciju.

Možda će vas zanimati

U pripremnom periodu "zmajevi" su odigrali odličnu utakmicu protiv “kauboja“ u Poreču i remizirali rezultatom 33:33, te sa podignutim samopouzdanjem otputovali u Trondhajm gdje će u grupi “D“ igrati protiv domaćina Norveške, Francuske i Portugala.

Červar je podvukao da je BiH ostavila vrlo dobar utisak na njega.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Šuman je napravio dobru reprezentaciju. Kada čujem i pratim, naravno, kao i svi u rukometu, da imaju probleme oko finansija, oko svega, onda sam rekao da treba bolju artikulaciju napraviti, jer upravo sport, rukomet, je zapravo pokazao, da živi država Bosna i Hercegovina. Tu je bilo igrača iz Republike Srpske, iz hrvatskog dijela i Bosne. Oni su zapravo političarima očitali lekciju, ono što oni ne mogu, u sportu mogu i žalosno je da takvi nisu nagrađeni. Trebali su biti nagrađeni, oni su pokazali kako treba politiku voditi. Politika je vještina pomirenja ljudi, a ne vlasti", izjavio je Červar.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC