• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poruka "borčevaca" pred istorijski meč "zmajeva" u Trondhajmu: Borićemo se!

Autor mondo.ba

Devet rukometaša Bosne i Hercegovine, koji će večeras (20.30, BHT 1) protiv Norveške ispisati istorijski nastup na Evropskom prvenstvu, nastupalo je za banjalučki Borac m:tel u svojim karijerama.

Iako je Norveška svjetska velesila u rukometu, a pritom i domaćin, svi u taboru "zmajeva" su poručili da nema unaprijed izgubljene utakmice.

Među njima su i trojica Banjalučana Dejan Malinović, Srđan Predragović i Vladimir Vranješ, kao i član stručnog štaba Mario Blažević.

Možda će vas zanimati

Osim njih, dres crveno-plavih iz Banjaluke nosili su još i Nebojša Grahovac, Benjamin Burić, Senjamin Burić, Igor Mandić, Ivan Karačić i Marko Panić.

Panić, desni bek BiH, koji je sa 10 golova bio najzasluženiji za remi protiv Hrvatske u Poreču (33:33) svjestan je da su "zmajevi" izvukli najtežu grupu na šampionatu Evrope.

"Grupa D s pravom nosi naziv 'grupa smrti'. Uostalom Francuska i Norveška su konsantno u svjetskom vrhu, dok je Portugal u posljednjih nekoliko godina pokazao ogroman napredak. Dosta smo ih analizirali i vidjećemo koliko smo sposobni da im se odupremo", rekao je Panić za banjalučki "Glas Srpske".

Prema njegovim riječima, Norveška je favorit za medalju i o njima ne treba puno trošiti riječi. Ali...

"Ako uspijemo da zaustavimo njihovu brzu igru i na neki način nametnemo svoj tempo, imamo odreženih šansi. One nisu velike, ali dok god postoje, borićemo se. Želja, motiv, volja i htijenje su tu, još samo da nas pogleda i malo sportske sreće", dodao je rukometaš Meškov Bresta.

Desno krilo selekcije BiH Srđan Predragović je u izjavi za "Nezavisne novine" podvukao da "zmajevi" jedva čekaju uta­ka­mi­cu sa Nor­ve­škom.

SVI "ZMAJEVI"

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine na EP-u će predstavljati Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Nikola Prce, Muhamed Toromanović, Marko Panić, Senjamin Burić, Josip Perić, Dejan Malinović, Ivan Karačić, Alen Ovčina, Vladimir Vranješ, Marko Tarabocchia, Igor Mandić, Dino Hamidović, Srđan Predragović, Marin Vegar, Mirko Herceg, Ibrahim Haseljić i Mirsad Terzić.

"Igra­mo sa je­dnim od do­maćina EP i očeku­jem dvo­ra­nu ispu­nje­nu do po­slje­dnjeg mjes­ta, odličnu atmo­sfe­ru, ali i da se bo­ri­mo naj­bo­lje što možemo. Ura­dićemo sve da ih na­mučimo, a na­dam se da ćemo ima­ti pri­li­ku i da uzme­mo bod ili bo­do­ve. Ula­zi­mo ra­srećeno u uta­kmi­cu i sa željom da pri­kažemo do­bru igru", re­kao je Pre­dra­go­vić i dodao da su Norvežani opasni posebno u kontrama i polukontrama, pa će glavni zadatak BiH biti da im uspore igru.

"Ta­kođe, nji­ho­va pre­dnost je i do­maći te­ren, ali činje­ni­ca je i da su zbog to­ga pod ve­li­kim pri­tis­kom i to se osjeća", podvukao je Predragović.

Jedan od glavnih aduta selektora Bilala Šumana u odbrani je Vladimir Vranješ, rukometaš mađarske Tatabanje.

"Sigurno je da će biti teška utakmica protiv domaće Norveške, ali duel sa Hrvatskom u Poreču nam je primjer kako treba da igramo u oba pravca. Moramo igrati pametno u napadu i smanjiti tehničke greške. Na drugoj strani moramo biti jaki u odbrani i da pomognemo golmanu Buriću da bude taj koji pravi razliku. Borićemo se jedan za drugog i samo tako možemo do povoljnog rezultata", rekao je Vranješ za "EuroBlic".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Inače, u prvom ko­lu Gru­pe D od 18.15 sas­taće se Fran­cus­ka i Por­tu­gal. Pod­sje­ti­mo, 24 re­pre­zen­ta­ci­je su ra­spo­ređene u šest gru­pa po četi­ri eki­pe. Gru­pna fa­za ta­kmičenja igra se od 9. do 15. ja­nu­ara, a u dru­gu fa­zu pro­la­ze po dvi­je eki­pe iz sva­ke gru­pe.

U dru­goj fa­zi, ko­ja se igra od 16. do 22. ja­nu­ara u Beču i Mal­meu, for­mi­ra­ju se dvi­je gru­pe sa po šest eki­pa, a po dvi­je naj­bo­lje eki­pe pla­si­raće se u po­lu­fi­na­le. Za­vršni­ca se igra u Stok­hol­mu. Po­lu­fi­na­la se igra­ju 24. ja­nu­ara, su­sre­ti za treće i pe­to mjes­to igra­ju se 25. ja­nu­ara, a fi­na­le je 26. ja­nu­ara.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC