• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimski džudo kamp na Palama okupio 200 učesnika

Autor mondo.ba/SRNA

Zimski džudo kamp održava se u Sportsko-poslovnom centru "Peki" u organizaciji Džudo kluba "Rajko Kušić" sa Pala i Džudo saveza Republike Srpske.

Na Palama je danas počeo trodnevni Zimski džudo kamp koji je okupio 200 učesnika iz BiH i reprezentativce iz Srbije i Crne Gore.

Zimski džudo kamp održava se u Sportsko-poslovnom centru "Peki" u organizaciji Džudo kluba "Rajko Kušić" sa Pala i Džudo saveza Republike Srpske.

Možda će vas zanimati

Zamjenik načelnika opštine Pale Marko Gajović, koji je otvorio zimski džudo kamp, rekao je da je opština pokrovitelj kampa.

On je dodao da je lijepo vidjeti džudiste u velikom broju kako treniraju, te da dvorana "Peki" ispunjava sve neophodne standarde.

Predsjednik Džudo kluba "Rajko Kušić" Njegoš Poljaković kaže da ovaj klub drugi put organizuje kamp i da će nastojati da svake godine ovu priču omasove i budu bolji organizatori kako bi prerasla u tradicionalnu.

"Odlučili smo se na drugi zimski kamp zbog pozitivnih iskustava svih učesnika sa prošlogodišnjeg. Trodnevni kampovi su nešto čime se kvalitet džudo sporta diže na veći nivo i nema razloga da se plaća odlazak malog broja takmičara po zemljama Evrope kad možemo sve perspektivne takmičare smjestiti na Palama i organizovati kamp", istakao je Poljaković.

On navodi da će u okviru kampa biti organizovan i trenerski seminar na kome će biti izvršeno licenciranje trenera u Džudo savezu Republike Srpske, što je uslov za rad trenera u klubovima.

Poljaković je rekao da su uspjeli okupiti najbolje kadete, seniore i juniore koji će imati po dva treninga dnevno i zahvalio opštini Pale, gradu Istočno Sarajevo i Džudo klubu "Bosna" iz Sarajeva za podršku koju pružaju.

Predsjednik Džudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović istakao je da je ovo jedna od novih aktivnosti koja treba da postane tradicionalna, te podsjetio da postoji ljetni džudo kamp u Trebinju.

On naglašava da su uslovi u dvorani "Peki" veoma dobri, kao i smještaj u Studentskom centru "Pale".

Pavlović je istakao značaj održavanja kampova, kako za BiH, tako i za Republiku Srpsku i Pale.

Reprezentativac Crne Gore Srđan Mrvaljević, koji je tri puta bio učesnik Olimpijskih igara i vicešampion svijeta, kaže da već drugu godinu dolazi na džudo kamp koji je izuzetno dobar za početak takmičarske sezone.

"Drago mi je što na Palama postoji ovakav kamp koji je ove godine kvalitetniji i jači nego prošle. Nadam se da će trajati i dalje", istakao je Mrvaljević.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC