• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počele pripreme igrača Veleža: "Postavljati više ciljeve kako bismo rasli!"

Autor mondo.ba/Fena

Što se tiče pojačanja, klubu se za sada priključio Samir Radovac, a do odlaska u Tursku, na drugi dio priprema, planiran je dolazak još tri igrača na deficitarnim pozicijama

Trener Veleža Feđa Dudić obavio je danas prozivku igrača, nakon čega je ekipa odradila prvi trening kojim su počeli sa pripremama za nastavak prvenstva.

Možda će vas zanimati

Dudić je tom prilikom rekao kako se nada da su njegovi igrači spremni i željni dokazivanja za drugi dio sezone.

''Danas smo počeli s treninzima, do 30. januara se pripremamo u Mostaru, a nakon toga idemo u Tursku gdje ćemo biti do 13. februara, a već 22. februara nas očekuje utakmica protiv Zvijezde 09 na našem terenu'', rekao je Dudić.

Što se tiče pojačanja, Dudić je naveo kako se klubu za sada priključio Samir Radovac, a do odlaska u Tursku planiran je dolazak još tri igrača na deficitarnim pozicijama.

''Osim navedenih pojačanja, za nas će pojačanje biti i Obren Cvijanović i Haris Ovčina, i nadam se da ćemo i u njima dobiti dva igrača za rotaciju što je plus u odnosu na prvu polusezonu. Takođe, želimo da damo šansu i našoj omladinskoj školi, tako da će nam se priključiti i tri ili četiri juniora i nadam se da će se neko uspjeti da nam se nametne'', istakao je Dudić.

Dodao je kako u drugoj polusezoni ne računa na Valmira Berišu protiv kojeg se, kako ističe, vodi disciplinski postupak.

''Beriša se nije odazvao na posljednja dva treninga pa ćemo po okončanju disciplinskog postupka vidjeti što će biti dalje. U drugom dijelu prvenstva, takođe, ne računam ni na Dudića koji nije htio da raskine ugovor, ali vidjećemo šta će biti s njim'', naveo je trener Veleža.

Što se tiče ambicija za nastavak sezone, Dudić je istakao da uvijek moraju da se postavljaju viši ciljevi kako bi klub rastao.

''Mislim da odmah od prvog treninga moramo da krenemo sa fizičkom i psihičkom pripremom. Što se tiče nas igrača, moramo dobro da se potrošimo na pripremama i u Mostaru i u Turskoj, dobro se spremimo i ostvarimo sve taktičke zamisli koje trener pred nas postavi. Tada možemo da se nadamo dobrim rezultatima u nastavku prvenstva'', rekao je kapiten ''rođenih'' Denis Zvonić.

Novo pojačanje Veleža Samir Radovac istakao je da ga raduje što je došao u Velež koji, kako je rekao, gradu lijepu priču.

''Nadam se da ćemo se sa trenerom i pomoćnicima pripremiti što je bolje moguće i napraviti dobar rezultat. Tražićemo put ka vrhu tabele, ali ako i ne iskoristimo priliku ove sezone, uz određena pojačanja pokušaćemo sljedeće sezone da dostignemo mjesto koje nas vodi na evropsku scenu'', istakao je Radovac.

Velež se trenutno nalazi na osmom mjestu Premijer lige BiH uz 25 osvojenih bodova na 19 odigranih utakmica.

Prvi službenu utakmicu u nastavku sezone Velež će odigrati na svom terenu protiv Zvijezde 22. februara, a sedam dana kasnije će gostovati Tuzla sitiju.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC