• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Crne Gore pred Srbiju: Nastojimo da se ne bavimo političkim temama

Autor mondo.ba

''Siguran sam da će biti tenzija i prije te utakmice, ali sam siguran isto tako da ćemo ponovo jednom čvrstom odbanom i sa dobrim golmanima napraviti rezultati'', rekao je Roganović

Zoran Roganović, selektor rukometne reprezentacije Crne Gore, istakao je za agenciju Anadolija da je, uprkos porazu 20:27, jako ponosan na svoje izabranike i igru koju su u četvrtak prikazali protiv Hrvatske, prvog favorita grupe A na Evropskom prvenstvu.

"Rezultatom ne možemo da budemo zadovoljni, pogotovo poslije onakvog prvog poluvremena, gdje smo dosta dobro kontrolisali kako napad Hrvatske, tako smo imali i prava rješenja za njihovu odbranu. Odigrali kao pravi kolektiv, čvrsto, jako u odbrani tokom svih 60 minuta i jako sam ponosan na naše izdanje i kako smo se predstavili na početku Evropskog prvenstva", kazao je Roganović i nastavio:

"Ostaje malo žal zbog tih isključenja i malo pada koncentracije u napadu, gdje nas je Domagoj Duvnjak baš puno ometao u toj njihovoj 5-1 odbrani, kao prednji istureni igrač, ali sam siguran da imamo puno stvari pozitivnih koje možemo uzeti i odnijeti u nastavak ovog prvenstva."

U drugom kolu pred Crnom Gorom je jako važna utakmica protiv Srbije.

Pobjednik ostaje u igri za plasman u drugi krug, a poraženi već može polako početi pakovati kofere za povratak kući.

"Najvažnija utakmica na ovom prvenstvu. Pretpostavljali smo da će i biti tako, da će ta utakmica između nas odlučivati, prije posljednje treće utakmice, o tome ko će imati više šansi za prolazak. Siguran sam da će biti tenzija i prije te utakmice, ali sam siguran isto tako da ćemo ponovo jednom čvrstom odbanom i s dobrim golmanima napraviti rezultat i nadamo se doći do te prve pobjede na velikim takmičenjima. Do sada na pet evropskih prvenstava i na Svjetskom prvenstvu nismo nijednom osvojili dva boda, odnosno nismo imali nijednu pobjedu", optimista je strateg crnogorskog tima.

Ono na šta će Roganović i njegov stručni štab u pripremi utakmice obratiti posebnu pažnju je psihološka strana, što zbog tenzija koje vladaju između dvije zemlje, što zbog samog značaja duela.

"Puno pričamo o tim stvarima. Naravno, pokušavamo da se ne bavimo tim dnevno političkim temama, ali opet moramo i to spomenuti. Jednostavno ne želim da igrači imaju taj pritisak. Mi smo sportisti i došli smo na Evropsko prvenstvo i stvarno ne želim da uopšte razmišljamo o tim stvarima. Ali, opet s vremena na vrijeme mora se spomenuti jer imamo dosta igrača, kako mi, kako oni, koji se jako dobro poznaju. Igraju u istim klubovima i nastupaju u puno klubova širom Srbije, tako da se dobro poznajemo i siguran sam da te stvari neće uticati na nas, kao ni na reprezentaciju Srbije. Već da će to biti jedan jak, čvrst meč, koji će odlučivati o šansama za dalje", naglasio je Roganović za agenciju Anadolija.

Dodao je da još uvijek ne zna da li će u preostala dva susreta u grupi A na EURO 2020 moći računati na lijevog beka Miloša Božovića. Riječ je odličnom rukometašu, koji će nakon Evropskog prvenstva igrati za hrvatskog šampiona Zagreb u koji dolazi iz mađarske Tatabanje i jako je važan za crnogorsku reprezentaciju na poziciji lijevog beka, a tokom priprema je povrijedio rame.

Prema Roganovićevim riječima, večeras će pokušati da trenira, a o tome da li će i koliko će moći da igra protiv Srbije odlučiće na dan utakmice.

Jako važna utakmica drugo kola grupe A, koja se igra u Gracu, između Srbije i Crne Gore na programu je u subotu s početkom u 18.15 časova u dvorani Štathale. U grupi A nakon prvog kola Hrvatska i Bjelorusija imaju po dva boda, dok su Crna Gora i Srbija bez bodova.

U drugi krug takmičenja, koji će se igrati u Beču, plasiraće se dvije najbolje selekcije.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC