• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Prošao sam najveći izazov, Medvedev je među najboljima na svijetu

Autor mondo.rs

Novak Đoković priznao da je morao da odigra "iz petnih žila" protiv sjajnog Rusa u polufinalu ATP kupa

 Novak Đoković poslije Srbija - Rusija - Medvedev među najboljima na svijetu Izvor: Tanjug/AP Photo/Steve Christo

Novak Đoković demonstrirao je svu svoju snagu na meču protiv Danila Medvedeva, kojim je odveo Srbiju u finale ATP kupa. Drugi reket svijeta trijumfovao je u tri seta poslije gotovo tri sata provedenih na terenu - 6:1, 5:7, 6:4.

Možda će vas zanimati

Srpski as priznao je da je to bio "atomski" tenis.

"Dan ranije bio sam skoro tri sata na terenu. Protiv Danila takođe. Odigrali smo mnogo teških razmjena, bilo je veoma iscrpljujuće", naveo je Đoković poslije pobjede i pohvalio rivala.

"Medvedev je jedan od najboljih igrača na svijetu i danas je pokazao zbog čega. Veoma je teško probiti ga sa osnovne linije, ima odličan servis... Ovo je bio najveći izazov koji sam imao ove godine i zahvalan sam zbog iskustva i svih srpskih navijača koji su me bodrili", dodao je Đoković i pobrao veliki aplauz sa tribina teniskog kompleksa u Sidneju.

Đoković - Medvedev
Izvor: Youtube/Tennis TV


Novak je rekao da je imao jasan plan kako da se suprotstavi ruskom igraču, koji ga je dva prethodna puta dobio, ali da strategija koju je spremio nije bila dugoročna.

"Znao sam kako treba da igram, ali to je funkcionisalo samo jedan set, jer je onda on uspio da pronađe način da preokrene, pa sam ja morao da se prilagodim. Igrao je bolje, manje je griješio, bolje se osjećao na terenu. Bilo je teže igrati kako je meč odmicao i zbog tih potrošenih lopti, bilo je teško pronaći ugao na terenu na kojem možete poslati lopticu Medvedevu i proći ga sa osnovne linije. Vodili smo veliku borbu od prvog do posljednjeg poena", u dahu je izgovorio najbolji srpski sportista svih vremena.

Posebno je apostrofirao spašenu brejk loptu u desetom gemu koja mu je omogućila da na kraju završi meč u svoju korist.

"Uopšte nemam pojma kako sam uzeo tu brejk loptu, imao sam i sreće, i on je prethodno... Mislim da je ovo bio veoma kvalitetan meč, i nadam se da su svi uživali", istakao je zadovoljno Đoković.

Srbija je pobijedila Rusiju, pošto je i Dušan Lajović prije Đokovića dobio meč, pobijedivši Karena Hačanova u dva seta, i izborila plasman u finale ATP kupa gdje će joj rival biti bolja selekcija iz duela Australija - Španija.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC