• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznat i poslednji polufinalista: Španci, ipak, savladali Belgijance

Autor mondo.rs

Nakon tri odigrana meča u susretu Španije i Belgije, aktuelni šampion Dejvis kupa prošao je u finale ATP kupa.

Ostvarili su pobedu u prvom meču, zatim je Rafael Nadal neočekivano poražen, a na kraju su morali preko dubla da stignu u polufinale.

Španci, prvi favoriti za osvajanje ATP kupa, uspeli su uz mnogo muke da savladaju Belgiju. Tandem koji su činili Rafael Nadal i Pablo Kareno-Busta bio je bolji od belgijske kombinacije.

Možda će vas zanimati

Kareno-Busta/Nadal - Žile/Fligen 2:1 (6:7, 7:5, 10:7)


Prvi susret u okršaju ove dve selekcije bila je pobeda Roberta Bautiste Aguta nad Kimerom Kopejansom (6:1, 6:4), a zatim je u drugom meču dana David Gofan šokirao Rafaela Nadala (6:4, 7:6). Odlučivao je dubl.

Na terenu su se našli Rafael Nadal, koji je igrao i singl, i Pablo Kareno Busta sa jedne, odnosno Sander Žile i Joran Fligen sa druge strane.

Belgijanci su rešili prvi set u svoju korist nakon dugog taj-brejka, ali za više od toga nisu imali snage. Nakon što su Žile i Fligen osvojili prvi set (7:6), Španci su uzvratili u drugom (7:5) i meč odveli u treći, odlučujući set. Nije moglo biti neizvesnije.

Igralo se do deset, belgijski dubl je spašavao meč lopte, ali nisu uspeli da se domognu polufinala. Tamo će igrati Španija, selekcija koja je veliki favorit da osvoji ovo takmičenje.

Španci su aktuelni osvajači Dejvis kupa, a premijerno izdanje ATP kupa im je veliki motiv da ''objedine'' titule. Njihov rival u polufinalu će biti Australija, dok će drugi meč igrati Srbija i Rusija. Naša selekcija, predvođena Novakom Đokovićem, takođe ima velike šanse za trijumf.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC