• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjajni Duci i odlični Novak "oduvali" Ruse: Srbija igra ZA PEHAR ATP kupa

Autor mondo.rs

Lajović je bio bolji od Hačanova u dva seta, Đoković od Medvedeva u tri, pa je Srbija protiv Rusije slavila maksimalnim rezultatom u polufinalu ATP kupa u Sidneju

 ATP Kup - Srbija u finalu- polufinale Srbija - Rusija 2-0 Izvor: Guliver/Getty images/Cameron Spencer

Tim Srbije savladao je još jednu prepreku na ATP kupu u Australiji i stigao do plasmana u finale prvog izdanja tog takmičenja.

Dušan Lajović i Novak Đoković osigurali su pobjedu protiv selekcije Rusije i za pehar će u nedjelju igrati sa pobjednikom duela Australija - Španija.

Možda će vas zanimati

Prvo je Lajović odradio fantastičan posao i doneo Srbiji prednost, pošto je pobijedio Karena Hačanova u dva neizvjesna seta - 7:5, 7:6 (7:1).

Duci je odigrao gotovo bez greške protiv 17. igrača svijeta, o čemu najbolje govori podatak da rivalu nije omogućio nijednu brejk priliku na meču.

Za razliku od Hačanova, on je stekao jednu šansu u finišu prvog seta i odmah je iskoristio, što mu je donijelo prednost.

Bespoštedna, veoma zahtjevna fizička, ali i psihološka borba, viđena je i u nastavku, gdje su igrači osvajali gemove na svoj servis, ne dozvoljavajući onom drugom da dođe do prilike da oduzme servis.

Pobjednika je odlučio taj brejk, koji je srpski teniser odradio maestralno. Vezao je šest poena, napravivši tri mini brejka, dozvolio Hačanovu da osvoji tek jedan poen, a onda poslije sat i 50 minuta igre upisao prvi bod za Srbiju.

Đoković je imao daleko teži zadatak protiv uvek raspoloženog Danila Medvedeva. Uspio je da ga slomi tek poslije gotovo tri sata, u tri seta - 6:1, 5:7, 6:4.

Najbolji teniser Srbije sjajno je počeo duel, prvi set ubjedljivo riješio u svoju korist, a onda, uprkos tome što je drugi počeo brejkom, dozvolio rivalu da napravi preokret.

Medvedev je odmah uzvratio istom mjerom, potom stekao i ozbiljnu prednost (4:1), ali se Đoković uspješno držao. Vratio je brejk, poravnao rezultat (5:5) i kada se činilo da bi, kao i Lajović, mogao da završi duel u dva seta, peti igrač svijeta pokazao je zbog čega je na tom mjestu na ATP listi. Išao je na sve ili ništa, došao do brejk i šanse i odmah je iskoristio - 7:5.

Iskusni Đoković je u odlučujućem trećem setu prvi stigao do prednosti, pošto je iskoristio drugu brejk priliku (4:2), ali ju je onda uz mnogo muke zadržao. Gromoglasni navijači u Sidneju bili su mu vjetar u leđa u ključnom 10. gemu, kada je trebalo da zada završni udarac ruskom teniseru. Novak je spasao čak tri brejk lopte i upisao ukupno četvrti trijumf nad Medvedevim u karijeri, prekinuvši tako njegov niz od dve pobjede, za konačnu pobjedu Srbije.

Lajovićeva četvrta pobjeda na posljednjih pet mečeva u Australiji i Novakova 20. u nizu za Srbiju omogućili su timu koji predvodi Nenad Zimonjić da u prvom izdanju novoformiranog takmičenja odmah stigne do završnice, koja će biti odigrana u nedjelju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC