• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Đoković se zagrejao, pa preskočio Štrufa

Autor mondo.rs

Srpski teniser uspešno je krenuo u odbranu pehara na Australijan Openu, iako je izgubio jedan set.

 AO: Đoković se zagrejao, pa preskočio Štrufa Izvor: Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man

Novak Đoković je upalio motore!

Uspešno je najbolji srpski teniser krenuo u odbranu trona na Australijan Openu, iako nije išlo baš glatko kako je većina očekivala da će biti.

Na startu takmičenja u Melburnu slavio je protiv Jan-Lenarda Štrufa rezultatom 3:1, po setovima 7:6 (7:5), 6:2, 2:6, 6:1, posle dva sata i 20 minuta igre.


Đoković je teže nego što se očekivalo dobio meč protiv 37. igrača sveta. Potvrdilo se još jednom da je uvek teško na startu pronaći pravi ritam. Nije sve išlo glatko za branioca trofeja, trebalo mu je vremena da se "zagreje", izgubio je i jedan set, ali je ispunio zadatak i obezbedio plasman u narednu rundu.

Drugi teniser sveta poveo je tek u taj-brejku, iako je imao ozbiljnu prednost (5:2). U nastavku je promenio stvari. Na startu drugog seta je odmah napravio brejk (2:0), a onda ne samo da je očuvao tu prednost, već je i uvećao. Novaka je u tom delu igre mnogo bolje služio servis, ponovo je u nekim gotovo "izgubljenim" situacijama pravio lucidne poteze i dizao publiku na noge.

Novak Đoković je protiv Štrufa ostvario 900. pobedu u karijeri i postao tek šesti igrač u istoriji kojem je to pošlo "za rukom"

U trećem setu imao je mali pad na startu, kada je najpre izvršio ozbiljan pritisak na servis Štrufa, pa je taj gem Nemac dobio tek na razliku, a onda je gem u kojem je on servirao izgubio "sa nulom". Uprkos rezultatskom zaostatku (0:2) zadržao je hladnokrvnost, fokus na teren i svaki naredni poen, nije bilo nervoze koja bi ga omela, i to je brzo donelo rezultat.

Najpre je izjednačio rezultat (2:2), a onda doživeo novi pad u igri. Ponovo je izgubio gem na svoj servis, a onda je i izgubio set, i to sa tri duple greške u finišu.

Na sreću, brzo se "resetovao" nakon tog lošeg perioda igre, pa mu je silovita igra na startu četvrtog seta odmah donela prednost, koju nije ispustio do kraja.

Novak, rekorder sa sedam osvojenih pehara na Australijan openu, u drugoj rundi takmičenja igraće sa pobednikom meča Tacuma Ito (Japan) - Prajneš Gunesvaran (Indija).

TOK MEČA

UŽIVO

ČETVRTI SET

6:1 - Brejk za kraj i prolaz u drugo kolo posle 2 sata i 20 minuta

5:1 - Sa samo jednim izgubljenim poenom na svoj servis stiže na korak od osvajanja seta i dobijanja meča

4:1 - To je svetski broj dva! Pravi novi brejk i povećava vođstvo

2:0 - Kreće Novak silovito. Nakon brojnih grešaka u finišu prethodnog seta, kao da se "resetovao" i četvrti set kreće brejkom i potvrdom istog

TREĆI SET

2:6 - Đoković pravi tri duple greške, a Štruf smanjuje rezultat na 2:1 u setovima

2:5 - Nemac dobija treći gem u nizu i Đoković je sad u veoma nezgodnom položaju. Imao je Srbin brejk priliku u sedmom gemu, ali umesto 3:4, sada je Štruf na korak od dobijanja seta

2:4 - Štruf opet pravi brejk! Novak je uspeo da se vrati posle vođstva Nemca, ali je uporni Štruf u novom naletu. Opet oduzima Đokoviću servis i "beži"

1:2 - Ne daje Nemcu da "pobegne" - odmah vraća brejk i smanjuje rezultatski zaostatak

0:2 - BREJK ŠTRUFA! Na startu trećeg seta dva potpuno različita gema Đokovića. Srpski as je izvršio ozbiljan pritisak na servis Štrufa, pa je ovaj gem dobio tek na razliku, a onda je Đoković gem u kojem je on servirao izgubio "sa nulom". Nije dobro počelo

DRUGI SET

6:2 - Završava Novak posao uspešno i vodi 2:0 u setovima

5:2 - NOVI BREJK ĐOKOVIĆA! Fantastičnim poenom Novak povećava vođstvo. Štruf levo - lopta desno - Đoković vodi 5:2 i servira za 2:0 u setovima

4:2 - Čuva Novak prednost. Stiže glasna podrška sa tribina, a i Novak je sigurniji na servisu i miran...

2:0 - Đoković ODMAH pravi brejk na startu drugog seta. "Mučenje" u prvom setu nije njegova igra u Australiji, i zato se u nastavku potrudio da to brzo promeni. Štrufu je na njegov servis dozvolio da osvoji samo jedan poen, a onda je potvrdio brejk "sa nulom"

PRVI SET

7:6 (7:5) - Osvaja Đoković prvi set u taj-brejku, ali sa dosta muke. Kao i pre taj-brejka, imao je vođstvo od 3:0, pa onda i 6:4, ali je uspeo da iskoristi drugi igrač sveta tek drugu set loptu

6:6 - Izborio je Štruf taj-brejk

6:5 - Prekida Novak niz nemačkog tenisera, koji je dobio tri gema zaredom, i konačno dobija na svoj servis, i to posle samo jednog izgubljenog poena. Opet je pritisak na Štrufu. Da li će izdržati?

5:5 - Koristi Štruf šansu i dolazi do izjednačenja. Podsetimo Novak je imao vođstvo 5:2...

5:4 - Iznenađenje! Štruf vraća brejk! Nole "plaća" zbog neiskorišćene prilike u prethodnom gemu. Strpljivi Nemac naterao je Novaka na dve greške iz bekhenda i sada je u prilici da dođe do izjednačenja

5:3 - Đoković je imao priliku da završi set na servis rivala, ali se Štruf spasao dobrim servisom

5:2 - Siguran Đoković i na svoj servis - potvrđuje brejk i sada je na korak od osvajanja prvog seta

4:2 - BREJK! Lomi Novak protivnika! Strpljivo je vrebao svoju priliku srpski teniser, rastrčao se, naterao rivala da napravi greške i to mu je donelo vođstvo. Iskoristio je prvu brejk loptu

2:1 - Đoković je izgubio samo jedan poen u prva dva gema na svoj servis , iako se evidentno još zagreva. Servis ga ne služi najbolje na startu. Na drugoj strani Nemac mu je uzvratio istom merom - sigurnom igrom

Zagrevaju se Đoković i Štruf. Novak u zelenoj "kombinaciji", Jan-Lenard bez osmeha na licu

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC