• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amina Kajtaz i Mario Aladžić najbolji sportisti Mostara u 2019. godini

Autor mondo.ba/Fena

U izboru Sportskog saveza Grada Mostara izabrani najbolji sportisti u protekloj godini.

 Amina Kajtaz i Mario Aladžić najbolji sportisti Mostara u 2019. godini Izvor: FENA/Mario Obrdalj

Najbolji mostarski sportisti, sportski kolektivi i zaslužni sportski radnici u 2019. godini dobili su svoja priznanja na svečanosti održanoj u četvrtak u hotelu "Mepas" u Mostaru.

Mario Aladžić iz Futsal kluba Mostar Stari grad Staklorad proglašen je najuspješnijim sportistom u seniorskoj konkurenciji u 2019. godini, dok je u ženskoj kategoriji priznanje za najbolju sportistkinju dobila članica Kluba vodenih sportova (KVS) "Orka" Amina Kajtaz.

Možda će vas zanimati

Najuspješnijom sportiskinjom juniorkom proglašena je Lana Pudar iz Kluba vodenih sportova "Orka", a za najboljeg juniora Kerim Sadiković, takođe član KVS-a "Orka".

Najbolji kadet u 2019. godini u Mostaru bio je član Džudo kluba "Borsa" Mario Jozeljić, najboljom kadetkinjom proglašena je Helena Čule iz Džudo kluba "Neretva", dok je najuspješnija muška seniorska ekipa u prethodnoj godini Futsal klub Mostar Stari grad Staklorad, a najboljom ženskom seniorskom ekipom proglašen je Ženski fudbalski klub "Emina".

Predsjednik Upravnog odbora Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj kazao je kako su mostarski sportisti i ove godine ostvarili zapažene rezultate u domaćim prvenstvima, ali i na međunarodnim takmičenjima.

" Mostar SG Staklorad osvojio je titulu prvaka BiH, a u Ligi šampiona ušao među 16 najboljih klubova u Evropi što je jedan od najboljih rezultata koje je ovaj klub dosad uspio ostvariti. Svojim rezultatima u protekloj godini Amina Kajtaz ponovno je potvrdila kako je najbolji ambasador Bosne i Hercegovine i grada Mostara. Tu je važno spomenuti i HŠK Zrinjski, Stonoteniski klub Mostar, FK Velež i mnoge druge. Svi ovi rezultati nisu slučajni, oni su došli kao rezultat ozbiljnog i profesionalnog rada uprave, trenera i samih igrača", kazao je Kevelj.

Naglasio je takođe kako se Sportski savez Grada Mostara svim sportašima i klubovima trudi omogućiti što bolje uslove rada kako bi se postizali što bolji rezultati.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić istakao je kako se kroz sportiste gradi bolje društvo.

"Sportisti su uistinu najbolji predstavnici našeg društva kroz cijeli život, ali moram spomenuti kako iza svakog dobrog rezultata i uspjeha sportista stoje njihove obitelj, prijatelji, ali i sportski radnici i njima posebno hvala", kazao je Bešlić.

Gradonačelnik je ovom prilikom apelovao na sve više nivoe vlasti da pomognu Mostaru kako bi se izgradila sportska dvorana kojom će se, kako kaže, ovaj grad ponositi.

"Grad Mostar po svojim sportskim rezultatima zaslužuje puno bolje uvjete. Osim sportske dvorane koja nam nedostaje, žalosna je konstatacija kako Mostar, koji ima najbolje plivače u BiH, nema ni adekvatan bazen u kojemu bi se zimi moglo kvalitetno trenirati te da nam ti plivači odlaze vježbati izvan države. Moja molba višim nivoima vlasti bila bi da nam pomognu pokrenuti pitanje kreditiranja izgradnje sportske dvorane i drugih objekata, jer mislim da to ovi mladi ljudi zaslužuju", istakao je Bešlić čestitajući im na osvojenim priznanjima.

Ovogodišnji žiri sastojao se od šest članova, i to: predsjednika Saše Papca te članova Adisa Obada, Mirsada Behrama, Marina Sutona, Mirjane Bošnjak te Dženana Šute.

U konkurenciji mlađih kadeta najbolji sportista bio je Ivan Ivanković iz Akademskog plivačkog kluba "Zrinjski", a najbolja mlađa kadetkinja u protekloj godini bila je članica Džudo kluba "Hercegovina" Lana Čović Stanić. Najuspješnija mlada ženska ekipa je Hrvatski rukometni klub "Katarina", dok je nagrada za najbolju mladu ekipu u muškoj kategoriji pripala Hrvatskom športskom klubu "Zrinjski".

U kategoriji najuspješnijeg trenera u prošloj godini priznanje je osvojila trenerica Kluba vodenih sportova "Orka" Alena Ćemalović.

Nagradu za životno djelo osvojili su međunarodni rukometni sudija Džabir Delalić te sportski vazduhoplovac i član Aero kluba Mostar Oton Sabo. Najuspješniji sportski radnik je Toni Vranjić iz Stonoteniskog kluba Mostar.

Organizator ovog događaja, kojem su osim sportista prisustvovali i brojni predstavnici političkog, javnog i kulturnog života u BiH, bio je Sportski savez Grada Mostara.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC