• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kirjosu Niče, kakve su to priče?

Autor Mirjana Šegan

Ako ispuniš obećanje i nastaviš tim putem, naravno da će i Australija da ti kliče...

 Nik-Kirjos-okrece-list-i-postaje-dobri-decko Izvor: Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Prethodnih godina vidjeli smo mnogo lica i izdanja Nika Kirjosa. Od talentovanog igrača koji obećava do pakosnog i zajedljivog "lajavca" koji se nije libio da se "zakopa" izjavom, a sve sa ciljem da privuče pažnju javnosti.

Problematični Kirjos kao da je konačno "preležao dječje bolesti", narodski rečeno dozvao se pameti, pa riješio da okrene novi list.

Možda će vas zanimati

Njegovo izdanje na Australijan Openu javnost je propratila sa velikom pažnjom, budući da je, netipično sebi, bio smjeran, nije pravio incidente, već bio fokusiran isključivo na teren.

Upravo taj pravi sportski pristup pokazao se kao pun pogodak, jer je stigao do osmine finala, što mu je najbolji plasman na domaćem grend slemu još od 2015, kada je igrao četvrtfinale. Imao je tu nesreću da naleti na Rafaela Nadala, prvog nosioca, koji ga je pobijedio u četiri seta.

Nik je zapravo u 2020. počeo da pokazuje to svoje drugo lice na koje nismo navikli. On se već na ATP kupu, prvom turniru u sezoni, među prvima priključio prikupljanju pomoći za ugrožene u požarima koji bukte već mjesecima Australijom, a onda smo se uvjerili i da je saosećajan i ranjiv, pa je čak i zaplakao pred kamerama.

Novom Niku kao da prija ta uloga. Priznao je da je mnogo razmišljao u prethodnom periodu i da je vreme incidenata i kazni daleko iza njega.

"Moja igra nikada nije bila problem, mislim da je trebalo da sredim neke stvari van terena. U posljednjih nekoliko mjeseci zaista sam uspio da objektivno sagledam situaciju. Sve to bilo je veliko iskustvo za mene, sve to što se događalo, a sada želim samo da nastavim pravim putem", iskreno je poručio Kirjos nakon Australijan Opena.

"Igraću na nekoliko turnira u narednom periodu i trudiću se da svakog dana budem bolji. Mislim da ako budem bolji čovjek igraću i bolji tenis. Pretpostavljam da je to pokazalo i australijsko ljeto", naveo je Kirjos.

Malo ozbiljnosti i posvećenosti tenisu brzo su dali rezultate. Kirjos je uspio da napreduje na ATP listi, pa od ponedjeljka zauzima 20. poziciju, što mu je najbolji plasman još od 13. avgusta 2018. godine.

"Nadam se da ću nastaviti tim putem. Idem dan po dan i pokušavam da budem pozitivan i da šaljem pozitivne vibracije", naveo je 24-godišnji teniser rođen u Kanberi, kome je najbolji plasman u karijeri 13. mjesto na ATP listi.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC