• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO ponovo oborio svjetski rekord u skoku motkom!

Autor mondo.rs

Arman Duplantis je nedjelju dana nakon postavljanja rekorda nadmašio svoj skok.

 Atletika-skok-motkom-Arman-Duplantis-obaranje-svjetskog-rekorda-6.18-MONDO Izvor: Ian MacNicol/Getty Images Europe, Getty Images/Ian MacNicol

Atletska istorija se ponovo piše, a pero je u rukama Armana Duplantisa, mladog Šveđanina rođenog u Americi. Momak kog već godinama prati nadimak MONDO je nadmašio svoj rezultat od prošle nedjelje i ponovo postavio svjetski rekord!

Momak koji je rođen u braku bivših sportista, oca Grega koji je bio skakač motkom i majke Helene koja se bavila rukometom, pravo je iznenađenje u atletskom svijetu. On ima tek 20 godina.

Možda će vas zanimati

Na Gran priju u škotskom Glazgovu, mladi Duplantis je ljestvicu digao za samo jedan centimetar i svjetski rekord u zatvorenom sa 6.17 podigao na 6.18. Činilo se da mu ova visina nije nikakav problem, pošto je iz prvog pokušaja preskočio ljestvicu, što mu je donijelo 23 hiljade funti.

''Jedva čekam sezonu na otvorenom. Uzbuđen sam zbog nje. Olimpijske igre su san svakog sportiste i događaj na kom ja želim da se predstavim u najboljem svjetlu'', rekao je mladi takmičar.

POGLEDAJTE KAKO JE TO IZGLEDALO!

Iako je rođen u Americi, Arman je odlučio da nastupa za zemlju iz koje je njegova majka, Švedsku. Tokom cijele karijere ga trenira otac, čije je najbolje rezultate u skoku s motkom nadmašio za skoro 40 centimetara.

Duplantis je do sada u karijeri osvojio jedno zlato na Evropskom prvenstvu, kao i srebro sa svjetske atletske smotre, a očekuje se da ovog ljeta u Tokiju bude izraziti favorit za osvajanje zlatnog odličja. Koliko će ljestvica moći da ide u vis, tek treba da saznamo!

MONDO, čestitke iz redakcije!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC