• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković "dijelio packe" Hačanovu i osigurao ostanak na prvom mjestu

Autor mondo.rs

Najbolji teniser svijeta se nije mnogo mučio u četvrtfinalu Dubaija.

 Djokovic-pobijedio-Hacanov-6-2-6-2-plasman-u-polufinale-Dubai-ostaje-prvi-igrac-svijeta Izvor: Guliver/Getty images/Francois Nel, Francois Nel/Getty Images Europe

Novak Đoković je u polufinalu Dubaija i narednog ponedjeljka će sigurno biti prvi teniser svijeta!

Osvajač 17 gren slem trofeja nijednog trenutka nije dovodio u pitanje plasman u narednu rundu takmičenja, ubjedljivo savladavši Karena Hačanova - 2:0 (6:2, 6:2).

Možda će vas zanimati

U meču koji je trajao jedan sat i šest minuta, Đoković je odlično servirao. Osvojio je 62% poena na prvi i čak 88% poena na drugi servis, i uz realizaciju 5/9 na brejk loptama, bilo je jasno ko će slaviti u ovom duelu.

U prvom setu, stvari su bile gotovo perfektne za srpskog tenisera. Poslije razmijenjenih gemova na startu meča, uslijedila su četiri uzastopna za Đokovića, uz dva brejka. Pri vođstvu 5:1 nekoliko grešaka je dovelo do toga da Hačanov "vrati" jedan brejk, ali je već u sljedećem gemu ponovo kapitulirao na svoj servis i Novak time stiže do prvog seta.

U drugom su stvari tekle gotovo identično. Poslije dva gema je bilo 1:1, da bi onda Đoković - koji je ranije imao posebnu poruku za Mariju Šarapovu - uz jedan brejk stigao do 4:1. Hačanov je prekinuo tu seriju, ali nije mogao da se spasi poraza.

Izvor: Guliver/Getty images/Francois Nel, Francois Nel/Getty Images Europe

Važna je činjenica da je Đoković ovim trijumfom obezbijedio ostanak na prvom mjestu ATP liste, bez obzira na rezultate Rafaela Nadala u Akapulku.

Da je Đoković ispao u četvrtfinalu, Španac je mogao trofejom u Meksiku da se vrati na prvu poziciju, ali od toga neće biti ništa. Štaviše, najbolji igrač svijeta će nastaviti pohod na peti trofej u Dubaiju.

Novaku će u polufinalu protivnik biti francuski teniser, ali ostaje da vidi koji, jer se čeka pobjednik duela Gael Monfis - Rišar Gaske.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC