• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki odličan, pa očajan: Debakl šampiona BiH u Čačku

Autor mondo.ba

Dva lica je pokazao tim Širokog Brijega na gostovanju lideru Borcu

 ABA 2 liga 20. kolo Borac Široki 91 69 Izvor: Promo/ABA 2/Borac/Duško Radišić

Odlično, pa očajno – tako bismo u najkraćim crtama mogli da opišemo večerašnji nastup aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine Širokog Brijega na gostovanju čačanskom Borcu u okviru 20. kola ABA 2 lige.

Predstavnik Srbije je ubjedljivom pobjedom potvrdio još jednom da je najbolji tim regularnog dijela i da potpuno zasluženo ulazi sa pol-pozicije u doigravanje za šampiona. Tu šansu još uvijek ima i Široki Brijeg, ali su se sada stvari iskomplikovale:

BORAC – ŠIROKI 91:69 (21:22, 20:17, 19:11, 31:19)

Možda će vas zanimati

Tim iz zapadne Hercegovine je u ovom trenutku trećeplasirani uz omjer od 11 pobjeda i devet poraza, dok u ovom trenutku svoj meč igraju petoplasirana Rogaška i četvrtoplasirani Split, koji imaju po trijumf manje.

Međutim, podatak koji izabranicima Hrvoja Vlašića ide u prilog jeste taj da, u ovom trenutku, imaju bolji međusobni omjer od obje navedene ekipe.

Rogašku su savladali u oba dosadašnja duela, dok su nad Splićanima, sa kojima će odmjeriti snage u posljednjoj rundi, trijumfovali na ''Pecari'' rezultatom 103:85.

Ispod bh. tima se na četvrtom mjestu u ovom trenutku nalazi Sutjeska (deset pobjeda i deset poraza), od koje Široki Brijeg poražen u prvom dijelu sezone rezultatom 82:73, a koju će dočekati na ''Pecari'' u narednoj, pretposljednjoj rundi.

Odličnu partiju su pružili gosti u Čačku u prve dvije četvrtine, stvorivši već u prvom kvartalu prrdnost od sedam poena (2:9, 5:12), dok je tokom druge dionice Široki Brijeg bio i osam koraka ispred Čačana (25:33), koji su prvi put na utakmici do rezultatske prednosti stigli deset sekundi prije kraja prvog poluvremena, trojkom Radovana Đokovića za 41:39.

U drugom poluvremenu – ''raspad sistema''.

Tokom druga dva perioda od deset minuta, branilac titule u Ligi BiH je ''nestao'' sa terena, te primio 50, a postigao 30 poena, za rezultat 91:69 na semaforu poslije posljednjeg oglašavanja sirene.

U ekipi Borca, šest igrača je postiglo dvocifren broj poena, a prednjačio je Nenad Nerandžić sa 15.

Kod Širokog, istakao se Dario Drežnjak sa 20.

Treći bh. predstavnik u ABA 2 ligi, OKK Spars Realway, večeras će u Sarajevu odigrati ekstremno važan meč u borbi za opstanak, protiv direktnog konkurenta u toj borbi, Novog Pazara.

Sarajlije su trenutno na posljednjem mjestu uz omjer od šest pobjeda i trinaest poraza, dok Novi Pazar ima sedam trijumfa i dvanaest neuspjeha.

Za tim koji je u februaru osvojio prvi trofej u klupskoj istoriji bilo bi idealno da trijumfuje razlikom većom od dva poena jer je Novi Pazar u prvom međusobnom odmjeravanju snaga trijumfovao rezultatom 88:86.

ABA 2 – 20. kolo

Borac – Široki 91:69

Rogaška – Split

OKK Spars Realway – Novi Pazar

MZT – Dinamik

Igrano u srijedu:

Sutjeska – Helios 81:74

OKK Sloboda – Lovćen 1947 Bemax 86:80

TABELA: Borac 38, MZT (-1) 31, Široki 31, Sutjeska 30, Split (-1) 29, Rogaška (-1) 29, Lovćen 1947 Bemax 29, Helios 29, OKK Sloboda 28, Novi Pazar (-1) 26, Dinamik (-1) 26, OKK Spars Realway (-1) 25.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC