• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u Budvi: 8 povređenih policajaca, 34 krivične prijave, šteta 20.000

Autor Tanjug

Takav je bilans nereda na vaterpolo utakmici

 Haos u Budvi: 8 povređenih policajaca, 34 krivične prijave, šteta 20.000 Izvor: Guliver/Alexander Hassenstein/Getty Images

Policija u Budvi podnela je krivične prijave protiv 34 osobe zbog incidenta koji se sinoć dogodio na bazenu "Dragan Trifunović", kada je došlo do sukoba navijača vaterpolo kluba Partizan i policije.

Kako prenose Vijesti, tokom incidenta osam službenika Uprave policije je zadobilo lake telesne povrede.

Možda će vas zanimati

Kako dodaju, pozivajući se na procenu policije, na objektu je pričinjena šteta veća od 20.000 evra, a konačan iznos odrediće Sportsko rekreativni centar "Budva" koji gazduje bazenom "Draganom Trifunović".

"Ova lica su, kamenicama oštetila po jedno službeno vozilo Uprave policije i Hitne medicinske pomoći. U navedenom događaju oštećena je i infrastruktura objekta bazena 'Dragan Trifunović', odnosno ulazna vrata prostorija i sale za treninge koja se nalazi u okviru objekta", navodi crnogorska Uprava policije.

Protiv njih je, kako dodaju Vijesti, podneta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično delo "učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo".

Vijesti preciziraju da je protiv sedam osoba podneta krivična prijava zbog učestvovanja u grupi koja je izvršila krivišno delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Navode da je policija uhapsila i maloletnike, pripadnike navijačke grupe "Grobari" koji su učestvovali u neredima.

Kako objašnjava crnogorska policija, navijači su organizovano došli iz Bara i Nikšića na vaterpolo utakmicu Primorac - Partizan, koja je trebalo da se odigra na budvanskom bazenu.

U budvanskoj policiji tvrde za Vijesti da kada su navijači počeli da ulaze na tribine bilo je primetno da pojedini negoduju kada su ih radnici obezbjeđenja "Securitas Montenegro" pretresali.

"Grupa 'Grobara' u crnim duksericama od pet-šest momaka, koji su imali grb Nikšića, negodovala je što se vrši pretres. Tada su počeli da prete da će napraviti problem i da će se potući sa radnicima obezbeđenja i sa policijom. Pokušavali su da prođu sa unutrašnje strane bazena u međuprostor, gđe se vršio pretres. Tada službenici policije upućuju poziv za pojačanje, jer su navijači počeli da prave problem, jer žele da uđu na bazen i izbegnu pretres", rečeno je Vijestima u policiji.

Iz Uprave policije je zvanično rečeno da je prilikom narušavanja javnog reda i mira, od strane za sada nepoznatog lica, aktiviran i ubačen "suzavac" unutar objekta.

"Policija preduzima aktivnosti na identifikovanju ostalih lica koja su učestvovala u navedenom incidentu kao i lica koja su aktivirala 'suzavac'. Lica lišena slobode biće danas uz krivičnu prijavu privedena državnom tužiocu u Osnovno državno tužilaštvu u Kotoru zbog sumnje da su počinila navedena krivična dela", saopšteno je iz policije.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC